Manşetler

TCL Plex Ön İnceleme: Ekran kalitesi ve görsel deneyimle iddialı

tcl plex ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TCL şimdiye kadar Alcatel, BlackBerry ve Palm markalı akıllı telefonlarla Türkiye pazarındaydı. Üretici artık kendi markasını da pazarda ön plana çıkarmak istiyor. Bu amaçla geçtiğimiz yaz sonunda IFA 2019’da TCL Plex’i tanıtmıştı. TCL Plex, Avrupa’da dördüncü ülke olarak Türkiye’de satışa sunuldu. 3499 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu Android telefonu İstanbul’da düzenlenen Türkiye lansman toplantısında ön incelemeden geçirme imkanı elde ettik.

Bugünlerde piyasaya çıkan çoğu orta segment telefonda 6.53 inç ekran büyüklüğü standart hâlini aldı. TCL Plex de bu değere sahip köşeden köşeye uzunlukta bir ekran taşıyor. Ekranda sol üst köşeye yerleştirilmiş bir kamera deliği bulunuyor. Burası 24 megapiksel selfie kamerasına ev sahipliği yapıyor.

2340 x 1080 piksel çözünürlüğe ve 19.5:9 görüntü oranına sahip ekran yeterli keskinliği ve netliği sunuyor. Parlaklık bakımından da fena sayılmaz. TCL’in NextVision adını taşıyan bir görüntü tekniği de özellikle dinamik aralığı artırıyor, renkleri daha canlı hâle getiriyor. Standart dinamik aralıklı içeriklerin yüksek dinamik aralığına çıkarılması da özelliklerden bir tanesi oluyor. YouTube uygulamasındaki HDR videoları da bu telefondan izleyebilirsiniz.

tcl plex ön inceleme

Donanım bileşenleri bakımından TCL Plex kağıt üstünde bir orta segment telefon olduğunu gösteriyor. Snapdragon 675 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza mevcut. microSD kart yuvası da kapasitesi 256 GB’ye kadar çıkan kartları destekliyor. Pil tarafında ise 3820 mAh kapasiteli pil görüyoruz. Bu pil ekranı ve işlemcisini düşündüğümüzde bir günü rahatlıkla çıkarır gibi görünüyor. Tabii ki, detaylı incelemede daha net bir tablo oluşturacağız. Hızlı şarj desteği de mevcut, kutudan çıkan 18W şarj adaptörü sayesinde sadece yarım saatte yüzde 50’ye varan doluluğa ulaşılabiliyor.

Arkada 48 megapiksel, Sony sensörlü ana kameraya 16 megapiksel, 123 derece görüş açılı ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Kameralar arkada, yan yana yerleştirilmiş. Bunların altında da parmak izi okuyucusunu görüyoruz. O da rahatlıkla kullanılabilir gibi görünüyor.

tcl plex ön inceleme

TCL Plex’in kullanışlı bir kamera arayüzü var. Gerek otomatik ayarlar gerek elle ayarlamayla rahat bir şekilde fotoğraf ve video çekimi yapılabilir. 4K video kaydının bulunması da dikkat çeken noktalardan bir tanesi oluyor.

TCL Plex, büyük ekranına rağmen rahat taşınabilen bir telefon. Gövdesi çok gösterişli değil, ancak kesinlikle sıradan da durmuyor. Kenarları saran metalik görünümlü ve cilalanmış çerçeve de telefona ayrı hava katıyor. Beyaz rengi diğer renk olan maviye göre daha fazla beğendiğimizi de söylememiz gerekiyor. Telefonun alt kenarında USB-C portu varken, 3.5mm kulaklık jakının olması da kulaklık konusunda rahat edebileceğiniz anlamına geliyor.

2019 sonbaharında tanıtılmış olsa da, TCL Plex’te Android 9 Pie yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü var. Kullanıcı arayüzü, lansmanda şirket tarafından öne çıkarılan noktalardan bir tanesi oldu. Sık kullandığınız araçları, her an elinizin altında bulunmasını isteyeceğiniz bilgileri içeren portal niteliğinde bir panel ana ekranın en solunda yer alıyor. Uygulama menüsü ise farklı kategorilere göre uygulamaları gruplandırma ve daha kolay erişme imkanı sağlıyor.

3599 TL’lik fiyat; tasarım, ekran, teknik özellikler ve kamera gibi unsurlar değerlendirildiğinde makul görünüyor. Ancak Xiaomi’nin Redmi Note 8 Pro gibi, çok daha düşük fiyata aynı seviyede, hatta daha fazlasını sunabilen bir model var. TCL Plex de bu telefonla rekabet etmek zorunda kalacak.

İLGİLİ HABERLER