Manşetler

Video: TCL Plex Kutusundan Çıkıyor

tcl plex
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şimdiye kadar Alcatel, BlackBerry ve Palm markalı akıllı telefonlarıyla pazarda olan TCL, artık kendi markasıyla da tüketicilerin karşısına çıkıyor. IFA 2019’da duyurusu gerçekleştirilen TCL Plex, 3499 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa sunuldu. TCL Plex elimize de ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacağınız akıllı telefonu kutusundan çıkarıyor, kutu içeriği ve diğer detaylarına bakıyoruz. İlk turu da birlikte atıyoruz.

Elimizde TCL Plex’in beyaz renkli versiyonu var. Bu rengi seviyoruz, özellikle gelen ışığı yansıtıyor ve etkileyici ışık oyunlarına imkan tanıyor. Telefonun önü ve arkası cam, kenarları da metal çerçeve sarıyor. Fiyatına göre gayet şık görünen bir akıllı telefon olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada kutudan bir adet plastik kılıf da çıkıyor. Bu şeffaf kılıf sayesinde TCL Plex’in şık tasarımını herkese gösterebilirsiniz. Ayrıca ekran da koruyucu filmle kaplanmış şekilde geliyor.

Kutudan çıkanlara bakmaya devam edersek, USB-C kablosuz ve 18W şarj adaptörünü görüyoruz. Bu telefon hızlı şarj desteğine sahip, böylelikle normale göre daha kısa sürede şarj edilebiliyor. Çinli üreticilerin telefonlarında kulaklık görmüyoruz. Aynı durum TCL Plex için de geçerli.

Kurulum işlemi standart Android telefon kurulum işlemlerinden farklı görünmüyor. Ancak birkaç tane ek adım bulunuyor. Google hesap bilgileri girişi, parmak izi ve yüz ekleme gibi işlemlerin ardından TCL Plex’in NXTVision ekranına ait bir tanım da gösteriliyor. Ayrıca ana ekranı nasıl kullanmak istediğiniz de soruluyor. İster çekmeceli görünümü ister ana ekran bazlı görünümü tercih edebilirsiniz.

TCL Plex Android 9 Pie ile yüklü olarak geliyor. Bunun üzerinde de TCL’in özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü mevcut. TCL’in arayüzü saf Android’den izler taşıyor. Uygulama ikonları veya hızlı ayarlarda bunu görmek mümkün. Çeşitli araçlar da yüklü olarak geliyor. Uygulama çekmecesi ise saf Android’dekinden farklı. Uygulamalar farklı kriterlere göre kategorilendirilebiliyor. Düzeni seven kullanıcılar için bu görünüm tercih edilesi olabilir.

İlk etapta gördüğümüz, TCL Plex’in yüz tanıma sisteminin hızlı şekilde çalıştığı oldu. Çekim yaparken telefonun ekranını açtığımızda, telefona tam karşıdan bakmasak bile ana ekran hemen karşımıza çıktı.

Çok yakında yayınlayacağımız detaylı TCL Plex incelemesinde bu telefonun ekranı, performansı ve kameraları hakkında detayları aktaracağız. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER