Teknoloji

TCL kendi markasını taşıyan ilk telefonunu IFA 2019’da tanıtacak

TCL Communication, uzun süredir Alcatel ve BlackBerry markalı akıllı telefonların üretimini gerçekleştiriyor. Portföyünü daha da büyütmeye hazırlanan şirket, 5 Eylül’de IFA 2019 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonunu tanıtacak.

TCL’in IFA 2019’a yönelik hazırlıkları sadece bir akıllı telefonla sınırlı değil. Şirket, yeni katlanabilir telefon konseptini de IFA 2019 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte gözler önüne çıkaracak. Buna ek olarak, TCL’in ilk giyilebilir ekranı ve güneş gözlüğü boyutundaki cihazlara 100 inçlik sinematik görüntüleme deneyimini getirecek teknolojisi de Berlin’de sergilenecek.

TCL’in küresel pazarlamadan sorumlu genel müdürü Stefan Streit, şirketin dünyanın önde gelen ekran üreticilerinden biri olduğunu hatırlattı. Streit, önümüzdeki dönemde ekran alanındaki uzmanlıklarını mobil cihazlara taşımaya odaklanacaklarının da altını çizdi.

tclTCL’in kardeş şirketlerinden biri olan CSOT, şirketin yeni telefonunun ekranını tasarladı. Söz konusu ekran Dotch adını taşıyor. İngilizcede “nokta” anlamına gelen “dot” ve “çentik” anlamına gelen “notch” kelimelerinin birleşiminden oluşan Dotch, teknik olarak kamera deliği bulunan bir ekranı işaret ediyor.

TCL yeni katlanabilir telefonunda farklı bir menteşe teknolojisini gösterecek

TCL, yeni katlanabilir telefon konseptini gösterirken ButterflyHinge adını taşıyan yeni menteşe teknolojisini sergileyecek. Şirket, MWC 2019’da DragonHinge isimli menteşe teknolojisini gözler önüne çıkarmıştı. TCL’in piyasaya çıkmaya hazır ilk katlanabilir telefonunu MWC 2020’de tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER