Teknoloji

TCL katlanabilir telefon tasarımlarına yeni bir boyut kazandırıyor

tcl katlanabilir telefon

Katlanabilir telefonlar bu yıl en çok tartışılan konulardan bir tanesi oldu. Başlangıç aşamasındaki modellere baktığımızda, kusursuz bir modelin olmadığını görüyoruz. Galaxy Fold’da katlanabilir ekran, daha güvende olacağı düşünülerek içeri yerleştirilmişti. Huawei Mate X ise dışa bakan ve açıldığında kare şeklini alan bir tek bir katlanabilir ekrana yer vermişti. Katlanabilir telefonlara ilgili olduğunu bildiğimiz TCL, ortaya çıkan en son konsept ürününde farklı bir yaklaşıma gitmiş.

TCL, Samsung ve Huawei’nin yaşadığı problemlere kesin çözüm getirmek adına, katlanabilir ekran yapısına bir tane daha menteşe yerleştirmiş. Ancak katlanabilen yeni bir yapının eklenmiş olmasının yeni sıkıntıları da beraberinde getirme olasılığı bulunuyor.

Samsung’un içte, Huawei’nin ise dışta yer alan katlanabilir ekran tasarımlarındaki kusurlar bir noktadan kaynaklanıyor. Cihazı katlandığında da işlevsel kurma ihtiyacı sorunun temelinde bulunuyor. Her iki cihazda da, ekran katlandığında tek elle rahatlıkla tutulacak ve kullanılacak cihazın elde edilmesi gerekiyor. Samsung, bunun için dışarı ekran yerleştirdi ve böylelikle telefon açılmadığı zamanda da aktif biçimde kullanılabiliyor.

TCL’in katlanabilir telefonu açılır hâldeyken 10 inç ekranlı sıradan bir dikdörtgen tablete benziyor. TCL, bir yerine iki adet menteşeyi birbirinin zıttı yönlerde yerleştirmiş. Böylelikle Mate X ve Galaxy Fold’u tek bir cihazda birleştiriyor. Daha geniş bir tablet formunu almanın yanı sıra, çift menteşeli yöntem sayesınde en azından bir katlamanın mutlaka dış tarafta olması garanti ediliyor. Böylelike cihazı normal bir telefon gibi de kullanmak mümkün oluyor.

Yukarıdaki videoda CNET‘in TCL’in katlanabilir cihaz prototipi için hazırladığı video yer alıyor. Menteşe bölümlerindeki izler dikkat çekiyor, umarız bunlar son üründe göze daha az çarpar. Aynı zamanda arkada dört adet kamera bulunuyor. Bunun da katlanabilir telefonlar için yeni olduğunu söyleyebiliriz. Önde de tek bir kamera var.

TCL akıllı telefon üretimine artık yabancı sayılmaz. Ancak Huawei ve Samsung gibi daha büyük şirketlerin karşılaştığı sorunlarla o da karşılaşacaktır. Bu problemleri çözmek için yeterli kaynağa sahip olup olmadığı merak edilen noktalardan bir tanesi. Diğeri de şirketin bu kadar büyük bir telefonu dünya çapında pazarlayıp satmayı becerip beceremeyeceğidir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER