Teknoloji

TCL’in katlanabilir telefon fikirleri arasında esnek ekranlı bilezik de var

tcl katlanabilir telefon

Şimdiye kadar farklı telefon üreticilerinden birçok farklı katlanabilir telefon konsepti gördük. CNET’in haberine göre, BlackBerry ve Alcatel markalarının sahibi olan TCL, beş farklı katlanabilir cihaz üzerinde çalışıyor. Bunların arasında bileğinizi bir bilezik gibi sarabilen telefon da bulunuyor. Yukarıdaki fotoğraflar bu cihazın nasıl işlediğini açık şekilde gösteriyor.

Aslına bakarsanız, TCL’in aklına gelen düşünce yeni sayılmaz. 2016 yılında Lenovo’dan gördüğümüz ilk katlanabilir telefon prototiplerinden bir tanesi bilezik biçimli saat olmuştu.

Moor Insights & Strategy analisti Anshel Sag’in paylaştığı video Lenovo’nun konseptini gözler önüne seriyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, TCL’in cihazları hakkında çok fazla detay yok. CNET sadece yukarıdaki çizimleri ve bu cihazların nasıl çalışacağını gösteren, patent başvurusundan alınmış bir görseli ele geçirmiş. Bunların hiçbirisi en önemli soruyu, cihazı bileğinize takmak istediğinizde yerine otomatik olarak yerleşip yerleşmeyeceğini cevaplamıyor.

Ancak haberde tüm bu beş cihazın geliştirme çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor. Yani bunlar sadece, TCL’in katlanabilir cihaz üretmeye karar verdiğinde göz önünde bulundurabileceği, düşünce aşamasındaki çizimler değil.

Bu arada TCL’in gelecek hafta Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde katlanabilir telefon ve diğer cihazlarla ilgili detayları açıklayabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER