Teknoloji

TCL iki yeni Android tablet duyurdu: NXTPAPER ve TAB 10S

tcl nxtpaper

TCL, CES 2021’de günümüzde uzaktan çalışanların ve öğrencilerin eğitim ve eğlence ihtiyaçlarını giderecek iki yeni tableti TCL NXTPAPER ve TCL TAB 10s’yi tanıttı. Şirketin ekran üretimindeki uzmanlığından faydalanan NXTPAPER, satışa çıkan tabletleri arasında TCL’in NXTPAPER ekran teknolojisinden faydalanan ilk modeli olacak. TCL TAB 10s de büyük ekran ve stylus kalemiyle uygun maliyete öğrenme deneyimi sunuyor.

TCL Communication Küresel Pazarlama Genel Müdürü Stefan Streit, “NXTPAPER, TCL Mobile’in geçen sene kurulmasıyla birlikte benimsediği Display Greatness felsefesinin öncü bir örneği olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda dikey olarak entegre bir ekosistemin inovatif yeni ürünleri nasıl hızlı ve uygun maliyetle üretilebileceğini de gösteriyor.” dedi. “Bu yeni ekran türü, verimliliğin artmasına yardımcı olarak, hayatı kolaylaştırarak ve gözleri koruyarak uzaktan çalışanlara ve öğrencilere doğrudan fayda sağlayacak.”

NXTPAPER nedir?

Şirkete ait olan ve sonbahar aylarında Berlin’de gerçekleşen IFA 2020’de duyurulan NXTPAPER teknolojisi, doğal ışığı yeniden yönlendirmek için TCL’in inovatif teknolojilerini kullanarak canlı görüntüleri herhangi bir renk eksiği, mavi ışık ya da titreme olmadan sunabiliyor. TCL NXTPAPER ekran teknolojisi, diğer çoğu e-mürekkep tabletlere kıyasla yüzde 25 daha yüksek kontrast sunuyor. Standart LCD ekranlara göre enerjiyi yüzde 65 daha verimli kullanıyor. Böylece daha verimli ve uzun bir batarya ömrü sağlıyor. Aynı zamanda videoları daha iyi bir şekilde yeniden oynatarak öğrenme, çalışma ve boş zamanlarda iyileştirilmiş eğlence imkanı sunuyor.

Daha büyük formatlı cihazlar için özel olarak tasarlanan NXTPAPER, full yüksek çözünürlükte kağıt gibi görsel deneyim sağlıyor. Bu sayede diğer tabletlere kıyasla göz yorgunluğunu önemli derecede azaltıyor.

TCL NXTPAPER özellikleri

Pazardaki en gelişmiş göz korumalı ekranlardan birisini sunan TCL’in yeni NXTPAPER tableti okul, iş ve eğlence için hoş görünümlü mobil bir arkadaş haline geliyor. 8 inç FHD NXTPAPER ekranı, herhangi bir titreme veya zararlı mavi ışık olmadan kağıda benzeyen bir görsel deneyim sağlıyor.

Öğrenciler ve profesyoneller için geliştirilen TCL NXTPAPER, sekiz çekirdekli bir işlemciden güç alıyor, bir günden uzun bir kullanım için güçlü 5500mAh bataryanın yanı sıra uzaktan eğitim, video konferans, sunum ve çok daha fazlası için 5 megapiksel ön kamera ve 8 megapiksel arka kameraya sahip.

TCL NXTPAPER Kids Learning seçeneğiyle birlikte geliyor. Bu seçenekte çocukların kullanımına uygun arayüz ve ebeveyn kontrolü bulunuyor. Google Assistant’la birlikte çalışarak kullanıcıların işlerini sorunsuz bir şekilde yönetmesini, sorularına cevap bulmasını ve ses komutlarını kullanarak müzik oynatabilmesini sağlıyor. Kullanıcıların video aramalarına veya sanal derslere verimli bir şekilde bağlanabilmesi ve katkıda bulunabilmesi için tablette Wi-Fİ ve 4G bağlantı imkanı bulunuyor. Çocukların gözlerinin zararlı ışıklardan korunması için TUV Rheinland güvenlik sertifikası bulunuyor.

TCL NXTPAPER, Nisan 2021’den itibaren Avrupa, Orta Doğu/Afrika, Latin Amerika ve Asya Pasifik’te satışa çıkacak.

TCL TAB 10S
TCL TAB 10S

TCL TAB 10S özellikleri

Sınıfının en iyi görüntüleme deneyiminin yanı sıra verimliliği artırmak için büyük güç sunan yeni TCL TAB 10S tablet, günümüzde derslerine uzaktan katılan öğrenciler ve aileleri için tasarlandı.

10.1 inç ekrana, sekiz çekirdekli işlemciye ve 8000 mAh pile sahip tablet, 8 saat boyunca videoların yeniden oynatılabilmesini ve bekleme modunda 2 hafta durabilmesini sağlıyor. TCL TAB 10S, bu özellikleri sayesinde günümüzün öğrencileri için ideal bir cihaz haline geliyor.

TCL’in yeni tableti her zaman her yerde ders çalışılabilmesi için 4G LTE mobil iletişim imkanı sunarak kullanıcılarının içeriklere her yerden bağlanabilmesini ve herhangi bir sorun yaşamadan online derslere veya video aramalarına katılabilmesini sağlıyor. Ek olarak cihazdaki çift mikrofon ve hoparlör sistemine ek olarak ön kamerası sayesinde öğrenciler net bir şekilde görülebiliyor ve duyulabiliyor. Böylece grup iletişimi etkili bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Ebeveynler de çocuklarının online dünyada geçirdiği zamanı yönetmelerine yardımcı olacak önemli özelliklerden faydalanabilecek. Öğrencilerin ders ve dinlenme zamanını yönetme seçeneğinin yanı sıra cihazda kullanılan üçüncü parti uygulamaları kontrol etme imkanı sunan bu özellikler, ebeveynler için bağımsız bir kontrol arayüzü ve uzaktan kontrol fırsatı sunuyor. TCL TAB 10S, üçüncü parti ek aksesuarların yanı sıra ultra düşük bekleme süreli doğal ve sorunsuz bir kağıt kalem deneyimi sunan, şık görünümlü TCL T-Pen stylus’ı desteklemek için POGO pin konektörlerine sahip.

TCL TAB 10S’in ekranı, iyileştirilmiş göz güvenliği için gün ışığında ve düşük ışıklı ortamlarda entegre parlaklık ve ton kontrolü üzerinden akıllı göz koruması sunuyor. Mavi ışık ve titreme yaratmayan ekran, kullanıcıyla arasındaki mesafe 25 santimetrenin altına indiğinde uyarıda bulunuyor.

TCL TAB 10S, Mart 2021’den itibaren Avrupa’da, Kuzey Amerika’da, Orta Doğu/Afrika’da, Çin’de, Asya Pasifik Bölgesi’nde ve Latin Amerika’da satışa çıkacak.

İLGİLİ HABERLER