Teknoloji

TCL bu yıl katlanabilir telefon çıkarmama kararı aldı

Elektronik ürün şirketi TCL, The Verge sitesine gönderdiği bir e-posta iletisinde, şirketin bu yıl daha düşük maliyetli bir katlanabilir telefon çıkarma planlarını askıya aldığına dair haberleri doğruladı. Project Chicago kod adıyla anılan, kapaklı tarzdaki katlanabilir telefon, şirket onu süresiz olarak beklemeye almaya karar verdiği sırada geliştirme çalışmalarının ortasında bulunuyordu. TCL’e göre gecikme, kısmen artan üretim maliyetlerinden ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor.

TCL’nin pazarlama müdürü Stefan Streit, The Verge’e yaptığı açıklamada, “Katlanabilir pazar her yıl büyüyor olsa da, hâlâ üst sınıf bir ürün kategorisi.” dedi. “Son zamanlardaki bileşen kıtlığı, COVID-19 salgını ve katlanabilir üretimdeki artan maliyetlerle birlikte TCL, ticari olarak piyasaya sunulacak ilk katlanabilir akıllı telefonunun lansmanını, şirket mümkün olduğu kadar çok tüketicinin erişebileceği noktada bir fiyata üretip pazara sunana kadar askıya alma konusunda zor bir karar verdi.”

Streit, şirketin “katlanabilir bir akıllı telefon piyasaya sürmek için en iyi zamanı belirlemek için pazarı yakından takip ettiğini de sözlerine ekledi.

Şirket, teknoloji video yapımcılarına birkaç örnek cihaz vermişti. Bunlardan bir tanesi de YouTube’daki MrMobile kanalına gitmiş gibi görünüyor. Ancak kanal sahibi Michael Fisher, elinde başka bir cihaz veya paylaşılacak herhangi bir Chicago fotoğrafı olmadığını söyledi.

Haber, Samsung’un en yeni katlanabilir cihazları olan Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3‘ü tanıtmasından birkaç hafta sonra geldi. Bununla birlikte TCL, Chicago cihazını Samsung’un katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmesinden önce duraklatmaya karar verdi. Samsung’un katlanabilir telefonlarının fiyatları dikkate alındığında, TCL’in neden böyle bir karar aldığı anlayışla karşılanabilir. Galaxy Z Fold 3, 21 bin 999 TL’lik, Galaxy Z Flip 3 ise 11 bin 999 TL’lik fiyat etiketine sahip. Şu ana kadar hiçbir TCL telefonunun bu fiyat seviyelerine çıktığını görmedik.

TCL, katlanabilir telefon ve farklı telefon biçimlerini sıklıkla sergileyen şirketlerden bir tanesi. Geçen yıl birkaç katlanabilir telefon prototipini göstermişti. Bu yılın başındaki CES 2021’de ise rulo yapılabilir ekran tasarımını sergilemişti. Ayrıca nisan ayında TCL, Fold’n Roll olarak adlandırdığı, 6.87 inçlik telefon ekranından 8.85 inçlik büyük bir telefon ekranına ya da 10 inçlik tablet boyutlarına gelen ekran barındıran bir ürünü de gözler önüne sermişti.

Şirket, katlanabilir ürün kategorisinden hâlâ vazgeçmediğini, ancak ilk katlanabilir cihazının ne zaman piyasada bulunabileceği konusunda bir zaman aralığının bulunmadığını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER