Teknoloji

TCL yeni akıllı gözlüğü Thunderbird Pioneer Edition’ı tanıttı

tcl thunderbird akıllı gözlük

Akıllı gözlükler teknoloji dünyasının yeni sansasyonel ürün grubu olacak gibi görünüyor. Pek çok marka bir akıllı gözlük geliştiriyor veya geliştirmiş durumda. Giderek büyüyen ve büyümeye devam edecek gibi görünen akıllı gözlük pazarına “giyilebilir ekran” olarak tanımladığı NXTWEAR G ile katılan TCL, seçeneklerine bir yenisini daha ekliyor.

TCL’in yeni akıllı gözlüğü Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition adını taşıyor. Micro LED ekranların kullanıldığı gözlük, şirket bünyesinde geliştirilmiş bir dalga rehberi barındırıyor. Renkli ekranlar şeffaf olduğu için Thunderbird, normal bir gözlük gibi görünüyor.

Bu da Thunderbird’ü Xiaomi’nin akıllı gözlüğünden ayırıyor. Xiaomi de Micro LED paneli tercih etse de, akıllı gözlüğünü monokrom ekranlarla sunuyor. Her iki şirketin LED panelleri de sadece 4 µm kalınlığında. Ancak TCL’in geliştiği özel algoritma sayesinde Thunderbird’de renkli bir deneyim yaşamak mümkün oluyor.

TCL, Thunderbird ile neler yapılabileceğini gösteren bir video da paylaştı. Akıllı gözlük, en azından ilk etapta kullanıcıları telefon ekranına bakmaktan kurtarmayı amaçlıyor. Gözlüğün haber okuma, mesaj görüntüleme, takvimi kontrol etme, akıllı evi yönetme gibi işlemlerde kullanılacağı anlaşılıyor.

Demo videosunda akıllı gözlükte kameranın olduğu da görülüyor. Bu kamerayla çekilen fotoğrafların otomatik olarak telefona aktarılacağı belirtilirken, kameranın teknik özellikleri konusunda henüz bilgi verilmedi.

Akıllı gözlüğe ihtiyaç duyduğu internet bağlantısını yine telefon sağlayacak gibi görünüyor. TCL’in gözlüğünde de kenar kontrolleri bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Akıllı gözlük pazarının iddialı oyuncusu TCL, Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition’ın çıkış tarihi ve fiyatı konusunda şimdilik bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER