Teknoloji

TCL 305 tanıtıldı: MediaTek Helio A22 işlemci, 5000 mAh pil

tcl 305

TCL, Avrupa pazarına uygun fiyatlı yeni bir akıllı telefon getiriyor. TCL 305 adını taşıyan bu yeni telefon, kutusundan Android 11 Go Edition yüklü olarak çıkıyor. Akıllı telefonun diğer özellikleri de “uygun fiyat” iddiasını destekleyecek türden.

TCL 305’in kalbinde MediaTek’in Helio A22 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun depolama alanı ise 64 GB. Depolama alanını genişletmek isteyenler için microSD kart desteği de TCL 305’te mevcut.

Akıllı telefon, 6.52 inç büyüklüğünde bir IPS LCD panelle geliyor. Bu ekran HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın üstündeki damla şeklindeki çentik ise telefonun 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamerasına ev sahipliği yapıyor.

TCL 305’in arkasında ise üçlü bir kamera sistemi mevcut. Burada ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü de sistemi tamamlıyor. Telefonun arka panelinin parçalarından birisi de kapasitif parmak izi tarayıcısı.

TCL 305’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil verecek. Bu pil 10W şarj hızı desteğine sahip. Android 11 Go Edition’ı ise TCL UI kullanıcı arayüzü tamamlayacak.

TCL 305 için Uzay Grisi ve Atlantik Mavisi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon, Avrupa’da 205 avro karşılığında satılacak. TCL 305’in ne zaman piyasaya çıkacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak resmi duyurunun yapılması, akıllı telefonun raflarda yerini alması için de çok uzun süre beklemenin gerekmeyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER