Teknoloji

TCL 20L Plus Türkiye’de satışa sunuldu, işte başlıca özellikleri ve fiyatı

tcl 20l plus

TCL’in yeni orta segment telefonu 20L+‘ı Türkiye’de satışa sundu. TCL 20L+, şirketin belirttiğine göre, güneş gözlüğü takarken kullanıcının ekranı doğal renklerde mükemmel bir şekilde görmesini sağlayan TÜV Rheinland sertifikalı Dairesel Polarizasyonlu Ekran teknolojisine sahip ilk telefon olarak dikkat çekiyor. Ayrıca TCL 20L Plus, şarja ihtiyaç duymadan önce iki günlük normal kullanım için yeterli olduğu belirtilen 5000 mAh kapasiteli pille birlikte geliyor.

TCL 20L+ 64 megapiksel ana kameraya sahip. Bunun yanında geniş açılı lens, makro ve özel bir derinlik kamerası da bulunuyor. Böylelikle kullanıcıların gece ve gündüz net ayrıntılara sahip fotoğrafları yakından veya uzaktan çekebileceği belirtiliyor. Kullanıcıların tüm resimlerinde en iyi ayrıntıları elde etmesi için arka aydınlatmalı selfie’lere, makroya, derinliğe ve süper geniş açılı çekimlere özel kameralar bulunuyor. Üstelik TCL 20L+ görüntüleri ortam parlaklığını otomatik olarak üç kat geliştiren, ayrıntılarla ve renklerle dolu canlı görüntüler sağlayan Süper Gece Modu’nu da sunuyor.

Yüzde 91 ekran-gövde oranına ve 20:9 en boy oranına sahip 6.67 inçlik FHD+ Dotch ekrana sahip olan TCL 20L Plus, NXTVISION teknolojisi sayesinde zengin kontrast, doygun renkler ve gerçek zamanlı SDR’den HDR’ye yükseltilmiş video görüntüleme gibi önemli görsel iyileştirmeleri sunuyor. Göz koruması da bu cihazın odaklandığı alanlar arasında yer alıyor. Cihazda birkaç farklı okuma moduna ek olarak TÜV Rheinland sertifikalı Dairesel Polarizasyonlu Ekran teknolojisi de bulunuyor. Bu teknoloji, güneş gözlüğü takarken bile ekranın doğal renklerle mükemmel şekilde görülmesini sağlıyor.

TCL 20L+’ın en önemli özelliklerinden birisi arasında medya içeriklerin tüketimi yer aldığı için, fotoğraflar ve videolar için 6 GB RAM, 256 GB dahili hafıza ve 1 TB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 662 işlemcinin yanı sıra 5000 mAh kapasiteli pil, 18W hızlı şarj ve ters şarj gibi özellikler sunuluyor. Süper Bluetooth işleviyle dört adede kadar cihaz bağlanabiliyor.

tcl 20l plus

TCL 20L Plus, şirketin belirttiğine göre Samanyolu’ndan ilham alan, ışığı yakalayan ve yansıtan, neredeyse kendi takımyıldızını oluşturan ışıltılı bir yüzeye sahip. Kenara, güç düğmesine yerleştirilmiş parmak izi sensörü ile ekran kilidini hızlı şekilde açmanın mümkün olduğu belirtiliyor. Ayrıca Google tarafından Android Enterprise Recommended olarak adlandırılan, “en iyi kurumsal cihazlar” listesinde yer aldığı da şirket tarafından vurgulanıyor.

4.199 TL başlangıç fiyatıyla Türkiye’de satışa çıkan TCL 20L+, Samanyolu Grisi ve Kuzey Yıldızı Mavisi renk seçenekleriyle sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER