Teknoloji

TCL 10 serisiyle 5G kervanına katılıyor

tcl 10 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alcatel ve BlackBerry markalı akıllı telefonların üreticisi TCL, geçtiğimiz sonbaharda çıkardığı Plex ile kendi markasını da cihazlarında kullanmaya başlamıştı. Çinli üretici, bu yaklaşımının süreceğini CES’te yaptığı duyuruyla bir kez daha gösterdi. TCL 10 serisinde sunduğu üç telefonla farklı ihtiyaçlara yanıt vermeyi amaçlıyor. Seri; TCL 10 5G, 10 Pro ve 10L modellerinden oluşuyor.

TCL 10 5G’nin üçlünün en dikkat çekici modeli olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Şirketin ilk 5G telefonu olan cihazın kalbinde Qualcomm’un 7 serisi işlemcilerinden biri bulunuyor. İşlemcinin adı açıklanmasa da, Snapdragon 765G en güçlü seçenek olarak öne çıkıyor.

Akıllı telefonun ön kamerası, ekran üstündeki deliğe yerleştirilmiş. Telefonun yansıtıcı camla kaplı arka paneli ise parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. TCL 10 5G’nin dört arka kamerasına, iki LED flaş eşlik ediyor. Kamera sisteminin tüm detayları belli olmasa da, paylaşılan görsellerden ana kameranın 64 megapiksel çözünürlüklü olduğu görülüyor.

Serinin bir diğer üyesi olan TCL 10 Pro, görsel açıdan TCL 10 5G’ye fazlasıyla benziyor. Kenarlara doğru kavis yapan AMOLED ekranın üstünde su damlası şeklinde bir çentik bulunuyor. Bu çentik, ön kameraya da ev sahipliği yapıyor.

TCL 10 Pro

TCL 10 Pro’nun arkasında da dört lensli ve iki LED flaşlı kamera bulunuyor. Bu sistemde de ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. TCL 10 5G’de arka panelde yer alan parmak izi tarayıcısı, TCL 10 Pro’da ekranın içine yerleştiriliyor.

TCL 10L

Serinin baz modeli niteliğindeki TCL 10L’nin de arkasında dört lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Ancak burada ana kameranın çözünürlüğü 48 megapiksele iniyor. Parmak izi tarayıcısının arka panelde yer alması ve yansıtıcı cam kaplama, TCL 10L’yi görsel açıdan TCL 10 5G’ye yaklaştırıyor. Bu telefonda da ön kamera ekrandaki deliğe yerleştirilmiş.

TCL 10 5G, 10 Pro ve 10L ile ilgili detaylar MWC 2020’de açıklanacak

TCL yeni telefonlarını gözler önüne çıkarsa da, yeni telefonlarıyla ilgili tüm detayları henüz kamuoyuyla paylaşmış değil. Bunun için şubat ayının sonlarında Barselona’da gerçekleştirilecek olan 2020 Mobil Dünya Kongresi’ni (MWC 2020) beklemek gerekiyor.

TCL 10 5G, 10 Pro ve 10L hakkındaki detaylar, MWC 2020 sırasında ortaya çıkacak. Telefonların satışa sunulacağı tarihlerin ve fiyatlarının da Barselona’da duyurulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER