Teknoloji

Tayvan’lı PQI dört yeni SSD’yi CES 2009’da tanıtacak

SSD üretiminde on seneden daha fazla tecrübesi olduğunu iddia eden Tayvan’lı Power Quotient International (PIQ) şirketi SSD, USB flaş sürücüsü, hafıza modülleri ve flaş hafıza kartlarından oluşan ürünlerinden bazılarını gelecek hafta başlayacak CES 2009’da tanıtmayı planlıyor.

Bu arada PQI dört yeni SSD ürününü de CES’te ilk kez tanıtacak. Bunlar 1.8 inç’lik microSATA SSD S518, Express Card SSD S520, 2.5 inç’lik SATA II SSD S525 ve eSATA Combo Card S530. S518 ve S525 128 GB’a kadar depolama alanı sunuyor.

PQI’ın 32 GB’lık Express Card S520 adlı ürünü PCIe yuvasına ve şirketin patentli Akıllı Çubuk Arayüzü’ne sahip.  Bu arayüz sayesinde SSD’yi USB flaş sürücüsü gibi kullanıp bilgisayara bağlamak ya da dizüstü bilgisayarlarda bulunan PCI/E yuvasına yerleştirerek kapasiteyi arttırmak mümkün. 64 GB’lık Combo Card S530’un e-SATA arayüzü de cihazın 90 MBps’lik maksimum okuma hızına ulaşmasına olanak sağlıyor.

Bunun yanında şirket su geçirmeyen USB flaş sürücülerini ve klipsli bir tasarıma sahip olan bu sayede kullanıcların birbirlerine seri bağlayarak depolama kapasitesini arttırabilecekleri Intelligent Drive i828 serisinin ürünleri de CES 2009’da tanıtılacak.

Geleneksel sabit disk sürücülerle karşılaştırıldığında, SSD’ler daha yüksek okuma ve yazma hızları sağlıyor. Ayrıca bu sürücüler basit tasarım mimarileri nedeniyle sarsılmaya karşı daha dayanıklı, daha düşük güç tüketiyor, daha sessiz çalışıyor ve daha hafif. PQI’ın yeni SSD’lerinin çıkış tarihleri ve fiyatlarının CES’te açıklanması bekleniyor.

PQI S520

PQI S525
PQI S525
PQI S530
PQI S530

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER