Teknoloji

Tayvan depremi TSMC’nin üretim kapasitesini düşürmesine neden oldu

tayvan depremi

Apple için işlemci üretimi gerçekleştiren TSMC, ayın ilk günlerinde Tayvan’ın güneyini vuran depremin üretim kapasitesini etkileyeceğini açıkladı. Şirket, problemin ölçeği konusunda kesin ifadeler kullanmaktan ise kaçındı. iPhone 6s’te bulunan işlemcilerin iki üreticisinden biri olan TSMC’nin iPhone 7’de kullanılacak A10 işlemcide söz konusu görevi tek başına üstlenmesi bekleniyor.

6 Şubatta meydana gelen 6.4 şiddetindeki Tayvan depremi, 116 kişinin hayatını kaybetmesine ve pek çok kişinin yaralanmasına yol açmıştı. Depremin TSMC’nin fabrikalarına da zarar verdiği, bu açıklama sayesinde rahatlıkla anlaşılıyor.

Depremin hemen ardından TSMC, 2 veya 3 gün içinde tekrar yüzde 95 üretim kapasitesini yakalamayı öngördüğünü ve 2016 üretiminde yüzde 1’lik bir kayıp yaşanmasını beklediğini duyurmuştu. Digitimes’ta yer alan haberde ise şirketin işlemci üretim tesislerinden birindeki hasarın “ilk etapta tahmin edilenden daha yüksek” olduğu belirtildi.

Yaşananlara rağmen, TSMC yılın ilk çeyreği için belirlediği gelir hedeflerini tutturma konusunda kendisinden emin gözüküyor. Şirket, halen gecikmenin etkilerinin minimum düzeyde olması öngörülüyor.

Apple’ın A9 işlemcide uyguladığı TSMC-Samsung ortaklığından vazgeçme ve A10 üretimi için TSMC’yi seçme kararının altında TSMC işlemcili iPhone 6s modellerinin benchmark testlerinden daha iyi sonuç almasının etkili olduğu konuşuluyor. Apple o dönemde söz konusu testlerden çıkan sonuçları reddetmiş ve bu testlerin gerçek kullanım rakamlarını yansıtmadığını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER