Teknoloji

Taylor Swift’in Twitter ve Instagram hesaplarına siber saldırı

taylor-swift-071114

Ünlü şarkıcı Taylor Swift’in Twitter hesabı, dün (27 Ocak) akşam saatlerinde siber saldırıya uğradı. Swift’in 51 milyonu aşkın takipçisine seslenen siber korsan, ünlü korsan grubu Lizard Squad’ın lideri olduğunu öne sürdü. En popüler Twitter kullanıcıları arasında dördüncü sırada yer alan Taylor Swift’in hesabına düzenlenen saldırı, mikro blog servisindeki en yüksek profilli açıklar arasına girdi. Siber korsan tarafından gönderilen tweet’ler ise hesabın Swift veya Twitter tarafından kurtarılmasıyla birlikte 15 dakika içinde silindi.

taylor-swift-twitter-280115-1

Twitter hesabının kurtarılmasından kısa bir süre sonra ise Taylor Swift’in Instagram hesabı saldırıya uğradı. Hesaptan bir fotoğraf yayınlayan siber saldırgan, Taylor Swift’in Twitter hesabına düzenlenen saldırıyla bağlantısı olduğu düşünülen bir kişinin takip edilmesini istedi. Sanatçının 20 milyonu aşkın takipçisi bulunan Instagram hesabı da kısa süre içinde kurtarıldı ve söz konusu fotoğraf silindi.

taylor-swift-twitter-280115-2

Saldırganlar Taylor Swift’in çıplak fotoğraflarını da ele geçirdiklerini ve bu fotoğrafları Bitcoin cinsinden yapılacak bir ödeme karşılığında yayınlayacaklarını söyleseler de, bu iddia pek rağbet görmedi. Ancak geçtiğimiz eylül ayında aralarında Jennifer Lawrence, Kate Upton ve Kirsten Dunst’ın da bulunduğu ünlü isimlerin başlarına gelenler düşünülünce bu tarz iddiaları ciddiye almak gerektiği bir kez daha anlaşılıyor.

taylor-swift-instagram-280115

Twitter hesabına kavuştuktan sonra yine bu hesap üzerinden bazı açıklamalar yapan Taylor Swift, çıplak fotoğraf iddialarını yalanladı ve saldırganların yayınlayacağı fotoğrafların sahte olacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER