Teknoloji

Taylor Swift’in Spotify’ı terketmesi YouTube’un işine yaradı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

taylor-swift-261114

Taylor Swift halihazırda müzik endüstrisinin en popüler ve en çok satan yıldızlarından biri konumunda. Ünlü şarkıcının şarkılarının ücretsiz olarak dinlenmesinden nefret etmesi ise Twitter için oldukça talihsiz bir durum. Ancak Swift’in şarkılarının videolarının YouTube ve Vevo üzerinde ücretsiz olarak izlenmesiyle bir problemi yok gibi gözüküyor. Swift’in katalogunun Spotify’dan kaldırması da internet kullanıcılarının şarkıcının videolarına olan iştahını artırmışa benziyor. Taylor Swift’in YouTube’daki videolarının izlenme sayısını mercek altına alan Nielsen, şarkıcının katalogunu Spotify’dan kaldırdığı 3 Kasımdan itibaren YouTube’daki videolarının izlenme sayısının uçuşa geçtiğini ortaya koyuyor.

3 Kasım itibarıyla YouTube’daki Swift videolarının günlük izlenme sayısı 12.5 milyon seviyesindeyken, 9 Kasım itibarıyla bu rakamın 24 milyona fırladığı görülüyor. Bu rakama kullanıcılar tarafından hazırlanan videoların da dahil edildiğini belirtmekte fayda var. Video izlenme sayısındaki büyük artışın tam tersine Swift’in diğer çevrim içi müzik platformlardaki dinlenme sayılarının da düşmesi dikkat çekiyor. Swift’in albümleri Beats Music ve diğer ücretli çevrim içi müzik platformlarındaki varlıklarını sürdürseler de, kimsenin bu platformlara ilgi göstermediği anlaşılıyor. Bu da müzikseverlerin reklamlara katlanmak pahasına ücretsiz alanları tercih ettiğini gösteriyor.

Ancak Swift’in YouTube’daki yükselen performansını tamamen albümlerini Spotify’dan kaldırmasına bağlanamayacağını da belirtmek gerekiyor. Taylor Swift’in “1989” adını taşıyan yeni albümü tüm dünyada listelerin zirvesine oynuyor. Ayrıca albümün ikinci videosu Blank Space’in de 10 Kasımda yayına girdiğini ve büyük bir ilgiyle karşılandığını da akıllardan çıkarmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER