Eğlence

Taylor Swift Spotify’a geri döndü

taylor swift
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

taylor swift spotifyTaylor Swift Spotify ile arasında uzun süredir devam eden kavgayı sonunda bitirdi. Ünlü pop yıldızının şarkıları yeniden çevrim içi müzik servisi üzerinden dinlenebiliyor. Swift’in barış anlaşması sadece Spotify ile sınırlı kalmıyor. Diğer çevrim içi müzik servislerinin aboneleri de artık Swift’in kataloguna erişebiliyor.

Kararı Swift’in menajerlik ekibi Twitter üzerinden duyurdu. Yapılan açıklamada, Swift’in “1989” isimli albümünün tüm dünyada 10 milyondan fazla satmasını kutlamak adına böyle bir karar aldığı belirtildi.

Swift, Spotify ve diğer çevrim içi müzik servislerine düşük telif ücretleri ödemeleri nedeniyle tabir-i caiz ise savaş açmıştı. Swift ve Spotify’ın yolları, Spotify’ın Swift’in kataloguna ücretsiz paketinde de yer vermesi nedeniyle 2014’te ayrılmıştı. O dönemde The Wall Street Journal için bir yazı kaleme alan Swift, “Bence müzik ücretsiz olmamalı” sözleriyle duruşunu ortaya koymuştu. Ünlü pop yıldızı korsan, dosya paylaşımı ve çevrim içi müzik servisleri nedeniyle albüm satışlarının ciddi ölçüde düştüğünün de altını çizmişti.

Spotify CEO’su Daniel Ek ise Swift gibi ünlü bir şarkıcının servis üzerinden 6 milyon dolar kazanabileceğini belirtmişti. Ancak ünlü şarkıcının ekibi Ek’in bu sözlerini “komik” olarak nitelemiş ve 12 ayın sonunda Swift’in kasasına giren miktarın 500 bin dolar civarında olduğunu açıklamıştı.

Taylor Swift Spotify sonrasında Apple Music ile karşı karşıya gelmişti

Taylor Swift Spotify ile ipleri koparttıktan kısa bir süre sonra hedef tahtasına Apple Music’i oturtmuştu. Pop yıldızı, Apple’ın üç aylık ücretsiz deneme süresi boyunca şarkıcılara ve prodüktörlere telif ödememe kararını eleştirmişti. Bu itirazı dikkate alan Apple, üç aylık deneme süresinde de telif ücreti ödemeye karar vermişti. Swift de Apple’ın bu kararını ardından katalogunu Apple Music’e açmıştı. Ünlü şarkıcı Apple Music reklamlarında da boy göstermişti.

Taylor Swift ve Spotify arasındaki ilişkide neyin değiştiği bilinmiyor. Taraflar arasında gizli bir anlaşmanın imzalanmış olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER