Teknoloji

Tayland’daki sel felaketi Western Digital’in sabit disk fiyatlarını yüzde 47 yükseltti

western digital

Tayland’da meydana gelen sel felaketi sabit disk sürücü üretimine ve dolayısıyla fiyatlara olumsuz etki yaptı. Önde gelen sabit disk üreticilerinden Western Digital’in 2012 mâli yıl birinci çeyrek finans raporu da bu olumsuz etkinin izlerini yansıtıyor.

Her ne kadar fiyatlar geçen yıla göre birim başına yüzde 47 yükselip 69$’a çıkmış olsa da, Western Digital 23.7 milyon daha az sürücü sattı, diğer bir deyişle satışları yüzde 45 oranında düştü. Meydana gelen fiyat artışında artan üretim mâliyetlerinin kısmen payı bulunuyor, ancak brüt marjın geçen yılın rakamı olan yüzde 19.2’den yüzde 32.5’e fırlamış olması esas neden olarak gösteriliyor.

Western Digital selin kendisine olan faturasının 199 milyon dolar olduğunu belirtti. Şirket toplamda 2 milyar dolar gelir elde etti, geçemn yılın aynı dönemine göre yarım milyar düşüş göstermiş oldu. Şirket Tayland’daki fabrikalarının selden önceki üretim kapasitesine Eylül 2012’de dönmüş olacağını ve envanter kanallarının yeniden doldurulmasının 2013’ün ilk yarısını bulacağını da kaydetti. Sonuç olarak sabit disk fiyatlarının Eylül 2011’den önceki seviyelere dönmesi biraz zaman alacak.

İlgili – Western Digital

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER