Manşetler

Tavsiye: iPad 2’ye yükleyebileceğiniz 10 uygulama

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPad 2 geçtiğimiz cuma günü Apple mağazalarında ve zincir teknoloji marketlerinde satışa çıktı ve oldukça fazla ilgi gördü. Birinci nesil iPad’in piyasaya çıktığı geçtiğimiz aralık ayı sonunda iPad’inize yükleyebileceğiniz uygulamalar ile ilgili bir yazı hazırlamış ve iPad’de severek kullandığımız uygulamaları listelemiştik.

O liste hâla geçerliliğini korumakta. Ancak geçtiğimiz aralık ayından beri eklenen yeni uygulamalar iPad 2 için yeni kullanım alanları açtı. Şimdi listeyi yeni uygulama tavsiyeleriyle güncelleme zamanı. Hazır iPad 2’de Türkiye’de satışa çıkmışken size yeni iPad uygulama tavsiyeleri verelim dedik ve aşağıdaki listeyi hazırladık:

  • Hürriyet E-Gazete: Türkiye’nin en çok okunan gazeteleri arasında yer alan Hürriyet’in iPad uygulaması yaklaşık bir buçuk aydır App Store’dan dağıtılıyor. Ücretsiz olarak sunulan bu uygulama ilk 90 gün boyunca tüm iPad sahiplerinin Hürriyet Gazetesi’ni ve tüm eklerini ücretsiz olarak okumasını sağlıyor. 90 günün sonunda nasıl bir ödeme planı sunulacağını ise birkaç hafta sonra görmüş olacağız.
  • Turkcell Dergilik: Turkcell’in geçen hafta App Store’dan sunduğu Dergilik uygulaması aralarında Tempo, Digital Age, CHIP’in nisan sayılarının bulunduğu birkaç dergiyi ücretsiz okuma imkânı sunuyor. Dergi sayısı az ve hepsi ücretsiz. Anlayacağınız bu uygulama henüz emekleme aşamasında, ancak yine de denemeye değer.
  • Zete: Gazeteci Nurcan Akad’ın sadece iPad üzerinden yayın yapan Zete adlı haber uygulaması iPad kullanıcılarının gündemi yakından takip etmesini sağlıyor. Dünya, ekonomi, spor, Türkiye gibi ana haber kategorileri altında listelenen haberlerin yanı sıra Zete’de Kiosk adı verilen bir bölüm de yer alıyor. Bu bölümde her güne özel bir dergi yer alıyor. Örneğin perşembe günü teknoloji dergisine ayrılmış. Zete uygulaması da ücretsiz…
  • AVPlayerHD: iPad 2 gibi bir cihazda video izlemezseniz olmaz. Bu cihaz doğal DivX veya XviD desteğine sahip değil, ancak üçüncü parti uygulamalar sayesinde bu formattaki videoları da iPad 2 üzerinden izleyebilirsiniz. App Store’da bu amaçla geliştirilmiş çeşitli uygulamalar mevcut, ancak bizim tavsiyemiz AVPlayerHD. TV çıkışını değiştirme, altyazı desteği, dokunmatik hareketlerle kontrol ve MKV desteği gibi özellikler bu uygulamada yer alanlar arasında. AVPlayerHD uygulamasının fiyatı 2.99$.
  • FlickStackr: Eğer bir Flickr kullanıcısıysanız ve fotoğraflarınızı bu sosyal ağ üzerinden paylaşıma açtıysanız, ya da fotoğraflarınızı burada depoluyorsanız, FlickStackr uygulaması bu fotoğraflarda rahatlıkla gezinmenizi sağlayacaktır. Slayt gösterisi, parmak hareketleriyle gezinme, parmaklarla yakınlaştırma, iPad’in kendi fotoğraf galerisine fotoğraf aktarma ve fotoğrafları sosyal ağlarda paylaşma gibi özelliklere sahip olan bu uygulamanın Explore versiyonu ücretsiz, tam özellikli versiyonu ise 1.99$.
  • Moleskine: iPad ile birlikte bir not defteri geliyor ve bu not defteri kayıtlarını bilgisayarınızla senkronize edebiliyorsunuz. Ancak daha kullanışlı ve farklı seçenekler sunan, üstelik bir de Moleskine adını taşıyan bir elektronik not defteri uygulaması iPad’inize daha fazla hava katabilir. Moleskine uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor.
  • Evernote: iPad’inize yükleyebileceğiniz bir başka not defteri uygulaması ise Evernote. Evernote yukarıdaki Moleskine’e göre biraz daha gelişmiş, notlarınızı internette saklıyorsunuz, böylelikle sadece iPad’den değil, iPhone, web veya diğer platformlardan da ulaşabiliyorsunuz. Diyelim ki, evernote.com adresi üzerinden hesabınıza giriş yaptınız ve bir alışveriş listesi hazırladınız. iPad’inizde Evernote uygulamasını açtığınızda bu alışveriş listesinin otomatik olarak uygulamaya eklendiğini göreceksiniz. Evernote uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor.,
  • Celcius:  iPhone’dakinin aksine iPad’de bir hava durumu uygulaması yüklü gelmiyor. App Store’da ücretli veya ücretsiz çeşitli alternatifler var, ancak bunların içinde en kullanışlısı Celcius. o.99$’lık fiyata sahip olan bu uygulama önümüzdeki 10 günün hava durumunu göstermekle kalmıyor, saatlik bulut ve sıcaklık haritasını da kullanıcılara sunuyor. Ayrıca bulunduğunuz şehirdeki anlık hava sıcaklığını uygulama ikonunun hemen köşesinde beliren baloncukta görebiliyorsunuz.
  • iMovie: iPad 2’de 720p video kayıt yetenekli bir kamera yer alıyor. Bu kamerayla çektiğiniz videoları birbirinden güzel klipler hâline getirip arkadaşlarınızla paylaşabilir ya da Apple’ın iPad 2 ile birlikte tanıttığı Dijital AV Adaptörü yardımıyla HDTV’ye yansıtabilirsiniz. 4.99$’a App Store üzerinden sunulan bu uygulama ile hazırlanan görüntüler YouTube ve Vimeo gibi video paylaşım sitelerine kolaylıkla yüklenebiliyor.
  • GarageBand: Özellikle Mac kullanıcılarının aşina olduğu GarageBand, iPad uygulamasıyla bu cihazları birer sanal enstrümana dönüştürüyor. Gitar, piyano, davul gibi müzik aletlerini, farklı versiyonlarıyla birlikte, çalabileceğiniz bu uygulama ile hareket hâlindeyken besteler yapabilirsiniz. 4.99$’a satılan bu uygulama hem iPad 1 hem de iPad 2 tarafından destekleniyor.

Eğer henüz iPad 2 satın almadıysanız, ancak almayı düşünüyorsanız, geniş kapsamlı iPad 2 incelememize göz atarak Apple’ın 2011 model tableti hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER