ManşetlerSatın Alma Rehberi

Tatil için teknolojik ürün önerileri – Video

tatil için teknolojik ürün önerileri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Temmuz ayının sonlarına gelmiş olabilir, ancak daha yaz bitmedi. Henüz tatile çıkmamış olanlar veya ikinci kez tatil planı yapacaklar vardır. MediaMarkt katkılarıyla hazırladığımız videoda, tatile çıkarken çantanızda bulunmasının iyi olacağı teknolojik ürün önerileri veriyoruz. Üstelik bunları Antalya’da bulunan TerraCity Alışveriş Merkezi’ndeki MediaMarkt mağazasından aktarıyoruz.

Kablosuz Kulaklık

huawei freebuds pro 2 inceleme
Huawei FreeBuds Pro 2

Tatilin tadı müzik dinlemeden veya bir şeyler izlemeden çıkmaz. Bunları yaparken çevrenizden biraz olsun soyutlanmak isterseniz, bir kablosuz kulaklık en isabetli araç olacaktır. MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr’de farklı özelliklere sahip olan ve çeşitli fiyat noktalarında birçok seçenek var. Eğer satın almışken en iyilerinden ve yenilerinden bir tanesi olsun diyorsanız, Türkiye’de yeni satışa sunulan Huawei FreeBuds Pro 2‘yi tercih edebilirsiniz. 3499 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatına sahip olan bu ürün, 14Hz ile 48 kHz arasında, insan kulağının duyabildiği aralığı bile geçen bir ses desteğine sahip. Ayrıca müzik tutkunlarının hoşuna gidecek LDAC ve L2HC destekleri mevcut. 47 dB’ye kadar çıkan aktif gürültü engelleme iyi şekilde çalışacak ve öğleden sonra uykularında sizi kimse rahatsız etmeyecektir. Şarj kutusu kablosuz şarjı destekliyor. Toplamda 30 saate varabilen bir pil ömrüne sahip. Bu arada IP54 sertifikasıyla tere ve sıvı sıçramalarına karşı dayanıklılığı belgeleniyor.

Biraz daha düşük fiyattan sunulan, ancak gürültü engelleme özellikli bir kablosuz kulaklık isterseniz, TCL MoveAudio S600‘ü tercih edebilirsiniz. Bu kulaklık da Huawei’nin modeli gibi kapalı uçlu tasarıma sahip, hibrit aktif gürültü engelleme iyi şekilde işliyor. IP54 ile belgelenen tere ve sıvı sıçramalarına dayanıklılık özelliği var. Öte yandan Google Fast Pair desteği sayesinde Android telefonlara hızlıca bağlanabiliyor. Bu kulaklığı mediamarkt.com.tr’de 899 TL’ye bulabilirsiniz.

Taşınabilir Hoparlör

jbl go 2 jbl go 3
JBL GO 2 ve JBL GO 3

Müziğin keyfini biraz daha geniş alana ve kitleye yaymak isteyenler için taşınabilir hoparlörler esneklik sağlıyor. MediaMarkt’ta farklı birçok seçeneği bulmak mümkün. Bizim favorilerimiz arasında ise JBL Go 2 ve Go 3 modelleri var. Daha önce de çeşitli satın alma rehberi videolarında bu ürünlere yer vermiştik. Uygun fiyatları ve barındırdıkları özelliklerle her iki JBL modeli de oldukça kullanışlı. JBL Go 2, daha kompakt bir tasarıma sahip. Dikdörtgen şekilli, plastikten yapılmış gövdesi suya dayanıklı. Havuz kenarında, duşta ve bunun gibi yerlerde rahatça kullanabilirsiniz. Toplam 3W ses çıkışı var. Bluetooth 4.1 desteğine sahip, aynı zamanda 3.5mm kulaklık jakı ile ses girişi mümkün. Ayrıca bu girişin yanında yer alan microUSB portu aracılığıyla şarj oluyor. Go 2, birkaç yıllık bir ürün olsa ve bazı özellikleriyle eskise de, pil ömrü ve ses kalitesiyle hâlâ güçlü bir ürün.

Eğer daha yeni ve güncel teknolojilerle donatılmış ve kompakt bir JBL ürünü isterseniz, biraz daha fazla para vererek JBL Go 3‘e sahip olabilirsiniz. Bu hoparlör de Go 2 gibi farklı renk seçeneklerine sahip. Dış yüzeyi kumaş kaplamasıyla daha şık, ayrıca kenarındaki halkası istediğiniz zaman bir yere asmanıza da izin verecektir. Ses tuşları ile Bluetooth ve güç düğmeleri birbirinden ayrılmış. Ayrıca USB-C portu üzerinden şarj oluyor. Hoparlörün gücü 4.2W’a çıkarılmış ve Bluetooth 5.1 desteği var. Üstelik yine su geçirmez gövdesiyle yazın her yerde rahatça kullanabilirsiniz.

Biraz daha yüksek ses çıkışına sahip olan, buna rağmen nispeten uygun fiyatlı bir ürün arayanlar için LG XBoom Go PL5 Bluetooth hoparlör de değerlendirme listesinde olabilir. Silindir biçimli tasarımı çok göz alıcı olmasa da, kenarlarına yerleştirilmiş radyatörler ve bunların etrafını saran renk değiştiren ışıklarla biraz olsun eğlence içeriyor. Çalan müziğe bağlı olarak bu halkaların rengi değişiyor. Su geçirmez yapısı ile havuz veya deniz kenarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. USB-C portu üzerinden şarj edilirken Bluetooth üzerinden hızlı bağlantı sağlanıyor. Meridian teknolojisiyle güçlü bir bas çıkışı sağlanıyor. Ses şiddeti çoğu kullanıcı için yeterli olur, ancak Sound Boost düğmesi ile sesi daha da yükseğe çıkarabilirsiniz.

Tablet

samsung galaxy tab a7 lite
Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Havuz veya deniz kenarında ya da balkonda, uzanıp bir şeyler okumak veya izlemek isterseniz, kompakt bir tablet iyi iş görecektir. Bütçenizi zorlamadan, bu gibi işler için kullanışlı bir tablet olan Samsung Galaxy Tab A7 Lite‘a sahip olabilirsiniz. 8.7 inç TFT LCD ekranı 2000 x 1200 ile yeteri kadar keskin ve net görüntüler sunuyor. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza var. Bu gibi özellikleriyle Galaxy Tab A7 Lite, zaten içerik üretmek, iş için kullanmaktan çok internette gezinmek, Twitter veya Facebook’ta takılmak ya da YouTube’da video izlemek için uygun bir tablet. 2000 TL’nin altındaki fiyatı da onu cazip hâle getiriyor. Bütçeniz biraz daha yukarılara çıkmaya müsaitse, Apple’ın 9. nesil iPad’ini veya kompakt boyutlu tableti olan 6. nesil iPad mini’yi tercih edebilirsiniz.

Powerbank

Baseus Q Pow
Baseus Q Pow 10000 mAh

Yazın büyük bir bölümünü evden uzakta geçireceğinizi göz önünde bulundurursak, ihtiyaç duyduğunuz zaman elektronik cihazlarınızı prize bağlayıp şarj etmeniz mümkün olmayacaktır. Bu durumda tatil çantanızda bir powerbank’in bulunması iyi olur. MediaMarkt mağazalarında farklı ihtiyaçlara yönelik seçenekler var, ancak aynı anda birden fazla cihazı şarj etmek için daha yüksek sayıda port barındıran ve pil kapasiteleri yüksek ürünleri tercih etmek yerinde olur. Baseus Q Pow LCD Display 10000 mAh‘lik Lightning kablolu taşınabilir şarj cihazı pratik bir ürün. Pil kapasitesi çoğu telefonu en az iki kez şarj etmek için yeterli olur. Kablosu ise, kullanılmadığı zamanlarda bir askı gibi kullanılabiliyor. Ekranda ise powerbank’in kalan pil seviyesi gösteriliyor. Beyaz renk en ucuzu, farklı renklerini satın almak isterseniz biraz daha ödeme yapmanız gerekecektir.

Ttech Recharger Mega
Ttech Recharger Mega

Eğer birden fazla cihaz için tek bir powerbank çözümü düşünüyorsanız, Ttec Recharger Mega sizin için en isabetlisi olacaktır. 789 TL’lik MediaMarkt fiyatına sahip olan bu ürün tablet, akıllı telefon, kulaklık ve bunun gibi cihazlarınızı aynı anda şarj etmenizi sağlayacak birçok portu içeriyor. USB-C portu üzerinden şarj edilebilmesi durumunda dizüstü bilgisayarınızı bile şarj etmesi mümkün olabilir. 50000 mAh kapasiteli piliyle tam bir canavar olan bu powerbank, ofisini gittiği her yere götürenlerin çok hoşuna gidecektir.

Seyahat Şarj Adaptörü

Baseus Compact
Baseus Compact

Otelde, yazlıkta veya pansiyonda, kısıtlı sayıda prizin bulunduğu ortamlarda aynı anda birden fazla cihazı şarj etmek isteyenler için seyahat şarj adaptörleri çok kullanışlı oluyor. Baseus Compact şarj adaptörü, 20W güç çıkışıyla özellikle hızlı şarj destekli iPhone 12 ve 13 serisi telefonlar için ideal şartları sağlıyor. Üzerinde bir adet A, bir adet C tipi olmak üzere iki tane port bulunuyor. Bir yandan akıllı telefonunuzu bir yandan akıllı saatinizi ya da kulaklığınızı şarj edebilirsiniz. Aynı anda iki telefonu şarj etmek de imkan dahilinde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER