Manşetler

Tasty: Pratik yemek tariflerinin adresi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’da hemen her gün paylaşılan Tasty videoları ile herkesin iştahı kabarıyordur. Tasty’de paylaşılan pratik yemek tarif videoları, mutfağa girmeyenleri bile oraya sokacak cinsten. Şimdi bu videoların tamamını çok kolay şekilde bulabileceğiniz Tasty uygulaması yayınlandı. Tasty uygulaması şimdilik sadece iOS cihazlar için mevcut, ancak Android sürümünün de yakında çıkacağı belirtiliyor.

Tasty uygulamasını iPhone’unuza ücretsiz olarak indirdikten sonra, hemen kullanmaya başlayıp leziz tariflerin videolarını izleyebilirsiniz. Uygulama açılışında beğendiğiniz yemek tariflerini kayıt edebilmeniz için giriş yapmanız gerektiği belirtiliyor. Uygulamaya Facebook ile giriş yapabileceğiniz gibi telefon numarası veya mail adresinizle üye olarak, sonrasında giriş yapabilirsiniz.

Uygulamanın ana sayfasında çok lezzetli görülen videolu yemek tarifleri yer alıyor. Uygulamanın dili İngilizce, ancak neyin ne olduğu rahatlıkla anlaşılıyor. Yemek tarifleri belirli gruplara ayrılmış. Arzu ettiğiniz kategoriye giderek tariflere göz atabilirsiniz. Ya da isterseniz üst menüde yer alan Search Tasty kısmında istediğiniz yemeği arayabilirsiniz.

Yemek tarifleri videolu anlatım içeriyor. Ayrıca yapım aşamaları adım adım anlatılıyor. Mutfakta acemi olanlar için, “step by step mode” ile yapım aşamasının her adımının videosunu tek tek izleyebilirsiniz. Ayrıca malzeme listesini not defterinize kayıt edebilir veya bir arkadaşınıza mail, mesaj veya diğer paylaşım uygulamaları ile paylaşabilirsiniz. Yemek yapım aşamasının anlatımı da maddeler halinde veriliyor. Her madde karşısındaki oynat tuşuna tıkladığınızda sadece o adımın videosunu izleyebilirsiniz. Eğer tarifi beğendiyseniz, sağ üst kısımda yer alan kalp tuşuna tıklayıp tarifi beğenebilirsiniz, yada yine sağ üst menüde yer alan paylaş butonu ile bu tarifi başka arkadaşlarınızla payalaşabilirsiniz.

Uygulamada alt menüde yer alan “My Recipes” kısmında daha önce baktığınız veya beğendiğiniz tarifleri bulabilirsiniz. Bu sayede bir sürü tarif içerisinden daha önce beğendiğiniz veya deneğimlediğiniz tarifleri bulmanız kolay olacaktır.Yine aynı bölüm altında sağ üst köşede yer alan “Ayarlar” bölümünde, ölçü sistemi, vejeteryan modu, videoların otomatik oynatılma ayarı gibi birçok ayarı sonradan da değiştirmeniz mümkün.

Uygulama henüz çok taze, bu nedenle geliştirilebilir alanları çok fazla. Türkçe dil desteği yok. Ancak daha önceden de belirttiğimiz gibi pratik tariflerin adım adım yemek yapılış videoları ile lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Tasty uygulamasını iOS 9.3 ve üzeri iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarınız için buradan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER