ManşetlerSatın Alma Rehberi

Taşınabilir eğlence cihazı önerileri – Video

jbl charge 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mayıs ayının sonlarına yaklaşıyoruz, havalar ısınıyor ve yaz geliyor. Dışarıda daha fazla zaman geçireceğiz ve bu zamanı daha da keyifli ve eğlenceli hâle getirmek için teknolojik cihazlar yine en büyük yardımcılarımız arasında yer alacak. Deniz veya havuz kenarında, kırda, parkta, yazlıkta, karavanda veya kamp alanında, eğlenceye kolaylıkla erişiminizi sağlayacak çeşitli taşınabilir eğlence cihazları videoda ve aşağıdaki makalede yer alıyor. Burada tavsiyelerine yer verdiğimiz ürünleri MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr‘de bulabilirsiniz.

iPad 9. Nesil

ipad 9. nesil

Deniz veya havuz kenarında uzanırken veya hamakta dinlenirken bir şeyler izlemek veya okumak istediğinizde, 10.2 inçlik parlak Retina ekranıyla iPad 9. nesil sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır. True Tone teknolojisi bulunduğunuz ortamın renk sıcaklığına göre ekranı ayarlayarak her ışıkta rahat bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Apple A13 Bionic işlemci, iPad’i rahatlıkla kullanmanıza imkan sağlarken, oyun oynamak istediğinizde de yeterli gücü sunuyor. Tüm gün süren pil ömrü sayesinde eğlenceniz hiçbir zaman yarım kalmayacaktır. iPadOS 15 ile yüklü gelen bu tablet, aynı anda birden fazla uygulamayı kullanma konusunda rahatlık sağlıyor. Dahası, App Store’da iPad destekli birçok multimedya, gazete, dergi, e-kitap uygulaması ve oyun kullanıcıları bekliyor. Eğer gittiğiniz yerde Wi-Fi aramak istemiyorsanız, 4G LTE Advanced teknolojisini destekleyen hücresel versiyonunu tercih edebilirsiniz.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

samsung galaxy tab a7 lite

Çantanızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz, hafif, elinize de rahatlıkla sığacak bir tablet arıyorsanız, Samsung Galaxy Tab A7 Lite ihtiyaçlarınızı karşılayacak uygun bir seçenek olacaktır. 8.7 inç TFT LCD ekranı 2000 x 1200 piksel ile yüksek bir çözünürlük sunuyor. Dışarıda da iyi bir görüş sağlayacaktır. İnternette gezinmek, video izlemek veya bir şeyler okumak için bu tablet iyi bir ekrana sahip. Üstelik çift hoparlörlü ses sistemi, video izlerken veya müzik dinlerken daha iyi bir deneyim elde etmenize imkan sağlayacaktır. Sekiz çekirdekli işlemciye sahip tabletin 32 GB dahili hafızası Netflix, YouTube ve bunun gibi uygulamalar ve çeşitli oyunlar için yeterli olacaktır. Oyun demişken, sekiz çekirdekli işlemcisi orta seviyedeki oyunları akıcı biçimde oynamanıza izin verecektir.

Anker Nebula Capsule II

anker nebula capsule 2

Yazlık, kamp alanı veya karavanda yaz akşamları sinema keyfi yaşamak isteyenler için en isabetli seçenek bir taşınabilir projeksiyon cihazı olacaktır. Anker Nebula Capsule II, kompakt boyutları, silindirik tasarımı ve kullanışlı özellikleriyle bir değil, birden fazla ihtiyacı karşılıyor. Öncelikle 200 ANSI Lümen parlaklık sunan projektörü 720p görüntü çıkışı veriyor. Android TV ile yüklü gelen bu cihaz Google Asistan desteğine sahip. Kullanışlı uzaktan kumandasında sesli asistan için özel bir tuş da var. Aynı zamanda Chromecast desteği sayesinde aynı ağa bağlı diğer cihazlardan görüntü yansıtma imkanı var. Android TV desteğinin varlığı sayesinde Netflix, BluTV ve bunun gibi birçok uygulamayı veya oyunu yükleyebilirsiniz. Altında yer alan yuva sayesinde bir tripoda takmanız mümkün. Ayrıca Nebula Capsule II bir Bluetooth hoparlör gibi de kullanılabiliyor. Tatmin edici bir ses çıkışı var. Pili ise 2.5 saate kadar sürekli video oynatma imkanı sunuyor.

JBL Charge 5

jbl charge 5

Taşınabilir hoparlörler giderek daha fazla ilgi görüyor ve buna bağlı olarak seçenekler artıyor. Bunların suya dayanıklı olanları da fazlalaşıyor. JBL Charge 5 de bunlardan bir tanesi. IP67 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılığı sayesinde, yazın deniz veya havuz kenarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. 40W’lık toplam güç sunan ses sistemi, ortamı fazlasıyla dolduran ve çevresel etkisi yüksek bir ses çıkışı sunuyor. Derin baslar ve aşırıya kaçmayan tizler, başlıca özellikler arasında yer alıyor. JBL PartyBoost sayesinde müziğin etkisini daha da artırmanız mümkün. Mavi, yeşil, kırmızı gibi farklı renk seçenekleri var. Üst kısmında çeşitli kontroller mevcut. 7500 mAh kapasiteli pili 20 saate kadar dinleme imkanı sunuyor. Arkadaki USB-C portu üzerinden şarj ediliyor. Bununla birlikte ek USB-A portu sayesinde başka cihazları şarj etmek, Charge 5’in yüksek kapasiteli pilini bir powerbank gibi değerlendirmek mümkün. Bu özelliği, onun tatillerdeki kullanışlılığını artıracaktır.

LG Xboom GO PL2

lg xboom go pl2

LG’nin Xboom GO serisi altında farklı boyutlarda hoparlörler var. Onların en küçüğü olan PL2, uygun fiyatının karşılığında tatmin edici bir ses deneyimi sunuyor. LG’nin ses konusunda uzman bir kuruluş olan Meridian ile yaptığı iş birliğinin sonuçlarını yansıtan bu hoparlör, yaz akşamlarında müzik keyfi yaşamak isteyenler için küçük ve kullanışlı bir taşınabilir hoparlör. 5W’lık güce sahip hoparlör, Sound Boost özelliğiyle biraz daha yüksek şiddette ve doyurucu bir ses çıkışı sunabiliyor. Bluetooth desteği sayesinde akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlara kolayca bağlanıyor. Şarj işlemi ise USB-C portu üzerinden yapılıyor. 10 saate varan pil ömrü de Xboom Go PL2’yi güçlü kılan özellikleri arasında yer alıyor. IPX5 ile belgelenen suya dayanıklılığı, su sıçrasa bile çalışmaya devam edeceği anlamına geliyor. Bu arada ses çıkışını iki kat artırmak için iki PL2 hoparlörü birbirine bağlama imkanınız da mevcut. Xboom uygulaması ile hoparlörü akıllı telefon üzerinden kontrol imkanı da var.

Huawei FreeBuds 4

huawei freebuds 4

Kablosuz kulaklıklar, yazın havuz veya deniz kenarında güneşlenirken ortamdaki gürültüden izole olup müziğe yoğunlaşmak isteyenler için kullanışlı birer taşınabilir eğlence cihazıdır. Huawei’nin farklı tam kablosuz kulaklık seçenekleri bu noktada iyi birer seçenek olacaktır. Bunların arasında yer alan Huawei FreeBuds 4 açık tasarımı gürültü engelleme ile buluşturan ve şık görünen bir kulaklık olarak dikkat çekiyor. Açık tasarımı sayesinde kulağa uyum konusunda fazla sıkıntı çekmeyeceğinizi düşünüyoruz. Bu tarz kulaklıklarda aktif gürültü engelleme özelliğini pek görmeyiz, ancak Huawei’nin bunu başarılı biçimde sunduğunu görüyoruz. Baslar ve tizler açısından dengeli, tatmin edici bir ses çıkış şiddeti var. Bu özellikleri sayesinde müzik dinlerken veya video izlerken içeriğe yoğunlaşmanıza yardımcı olacaktır. Eğer bir Huawei akıllı telefon veya tabletiniz varsa, FreeBuds 4’ü bunlarla daha hızlı şekilde bağlayabilirsiniz. Bunun dışında Bluetooth destekli diğer cihazlara da kolaylıkla bağlanabiliyor. AI Life uygulaması sayesinde kulaklığın kontrollerini daha rahat biçimde yapabilirsiniz. Beyaz ve gümüş gibi iki farklı renk seçeneği var.

Oppo Enco Free 2

oppo enco free 2

Açık yerine kapalı tasarımı, yani silikon uçlara sahip olan kulaklıkları tercih edenler için de birçok farklı ürün var. Oppo Enco Free 2, bunlar içinde uygun fiyatlı seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. Bu tam kablosuz kulaklık 42 dB’lik derin kişiselleştirilmiş aktif gürültü engelleme sayesinde, bulunduğunuz ortamdaki gürültüyü süzerek sizin dinlediğiniz müziğe, podcast’e veya sesli kitaba odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Oppo’nun ses konusunda uzman bir şirket olan Dynaudio ile yaptığı iş birliği sayesinde Enco Free 2 yüksek bir ses kalitesi sunuyor. Kişiselleştirilmiş ses artışı özelliği, size en uygun ses profilini belirlemeye yardımcı oluyor. Üçlü mikrofon sistemi, aktif gürültü engellemenin iyi şekilde çalışmasını sağlarken, yapacağınız telefon görüşmelerinde ortamdaki sesi de bastırıyor. Enco Free 2’nin bir başka güçlü tarafı da pil ömrü. 30 saate kadar müzik çalma süresi sunuyor.

İLGİLİ HABERLER