Teknoloji

Tango ile Windows Phone Mango cihazlarına görüntülü görüşme desteği – Video

Windows Phone Mango cihazlarına görüntülü görüşme işlevi getirme konusunda bir uygulama Microsoft’un satın aldığı Skype’tan daha önce davrandı. Tango olarak adlandırılan ve şimdiye kadar iOS ve Android platformlarında uygulamaları bulunan görüntülü görüşme uygulaması artık Windows Phone Mango cihaz sahiplerini de birbirlerine görüntülü olarak bağlayacak.

iPhone kullanıcıları arasında haklı sayılır bir üne sahip olan bu uygulama web kameraları ve uyumlu cep telefonlarının kameralar üzerinden görüntülü görüşmelere olanak sağlıyor. Tango’nun PC uygulamasının bulunması da PC kullanıcılarıyla mobil kullanıcıların görüntülü görüşmesine kapı açıyor.

Microsoft, Windows Phone cihazlarında ön kameranın bulunması zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Bu demek oluyor ki, gelecekte ön yüzünde kamera bulunmayan Windows Phone cihazlarını, özellikle Nokia’dan görebiliriz. Bu durumda Tango da söz konusu cihazlarda tam randımanlı bir şekilde çalışmayacaktır. Öte yandan Skype’ın da Mango cihazlara özel bir sürümünün çok yakında çıkması bekleniyor. Bu da Tango için çok yakında büyük bir rakibin varlığının habercisi sayılır.

Tango uygulamasının tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Tango Windows Phone Mango Tanıtımı

İlgili – WinRumors

İLGİLİ HABERLER