Teknoloji

Tambu Samsung’un Android telefonlarına otomatik olarak yüklenecek

tambu türk telekom
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tambu türk telekomTürk Telekom’un dijital klavyesi Tambu’nun birinci yıl değerlendirmesinde geleceğe yönelik önemli bir gelişme de paylaşıldı. Marka iş birliklerine adım atmayı planlayan Türk Telekom, Samsung ile birlikte Tambu’yu Android telefonlara ön yüklü olarak getirecek.

Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir, Tambu’nun sunmuş olduğu içerikleri daha fazla kişiyle tanıştırmak amacıyla bir anlaşmaya imza attıklarını kaydetti. Bu anlaşma kapsamında Samsung’un Open Market Customization adlı özelleştirme teknolojisinden yararlanılacak.

Samsung markalı Galaxy Android telefonlarına Türk Telekom hattını takan kullanıcıların telefonlarına Tambu uygulaması otomatik olarak yüklenecek. Böylelikle kullanıcılar daha en baştan Tambu klavyeyi, Google Play’den indirmeye gerek duymadan kullanmaya başlama imkanı yakalayacaklar.

Türk Telekom, Tambu’nun birinci yılıyla ilgili dikkate değer rakamlar da paylaştı. 1 yılda toplam 6,6 milyon defa indirildi ve 588 milyon defa kullanıldı. App Annie verilerine göre, en yakın rakibinin 3 katı kadar bir indirilme sayısı ile Türkiye’deki çok indirilen klavye uygulaması oldu.

Tambu’nun araç çubuğu 10 milyar defa görüntülendi ve 34 milyon etkileşim yarattı. Uygulamanın en fazla indirildiği şehirler İstanbul, Ankara ve İzmir oldu.Türkiye’ye ve Tambu’ya özel yaratılmış yerel içerikler (temalar, atasözleri, çıkartmalar, GIF’ler) 68 milyon kez kullanıldı.

Metin içerisinde paylaşılan Unicode standartlı emojilerle beraber Tambu uygulamasında toplam 140 milyon emoji gönderildi. En çok tercih edilen tema 1 milyon kişinin yüklediği “Ay-Yıldız” teması oldu. En çok kullanılan hareketli çıkartma ise 600 bin defa paylaşılan “Türk Bayrağı” oldu. Onu, “Öptüm”, “İyi Bayramlar” ve “Seni seviyorum” çıkartmaları takip etti.

Tambu aracılığıyla 49 bin “evlilik teklifi”, 92 bin “çeyrek altın” gönderilirken, “gelin-damat” çıkartması 99 bin kez kullanıldı. Tüm özellikleri ile Tambu üzerinden toplamda 22 milyar etkileşim sağlandı.

İLGİLİ HABERLER