EğlenceTeknoloji

Tamagotchi akıllı saat olarak geri dönüyor

tamagotchi smart akıllı saat

İster inanın, ister inanmayın ilk sanal hayvan Tamagotchi’nin çıkışının üzerinden 25 yıl geçti. Bir zamanların ikonik oyuncağı, modern zamanlara da farklı formatlarla uyum sağlıyor. Daha önce mobil uygulama olarak yeniden karşımıza çıkan Tamagotchi, Smart ile akıllı saat formatında modern zamanları selamlıyor.

Akıllı saatte sesli ve dokunmatik kontrol desteği mevcut. Tahmin edilebileceği üzere, dokunmatik kontrol özellikleriyle kullanıcılar sanal hayvanlarını uyandırabiliyor ve besleyebiliyor. Ancak sesli kontrol konusunda gelişmiş bir deneyim beklememek gerekiyor.

Input sitesinin haberine göre, sesli kontrol desteğiyle de sanal hayvan uyandırılabiliyor. Ancak verilen spesifik komutlar algılanamıyor. Bandai’nin Tamagotchi Smart’ı çocuklar için tasarladığını düşününce bunun doğru bir tercih olduğu söylenebilir.

Tamagotchi Smart’ta kullanıcıların bakabilecekleri yeni karakterler mevcut. Bandai aynı zamanda “TamaSma” kartlarıyla Smart sahiplerine saatlerine yeni karakterler yükleme imkanı verecek.

Dijital bir saat ve adım sayar işlevi de gören Tamagotchi Smart ile müzik dinlemek de mümkün olacak. Akıllı saatin tasarımı itibarıyla orijinal Tamagotchi’ler gibi yumurta şeklinde olduğunu belirtmekte fayda var.

Tamagotchi Smart akıllı saat, Japonya’da kasım ayında 6600 yen (520 TL) karşılığında piyasaya çıkacak. Saatin uluslararası ölçekte satılıp satılmayacağı bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER