Teknoloji

Oscar ödüllü senaristten Apple’a klavye isyanı

taika waititi

Yönetmen Taika Waititi, ilk Oscar ödülünü En İyi Uyarlama Senaryo dalında aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği Tavşan Jojo ile kazandı. Ödülünü aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Waititi, “Senaristler yapımcılardan neler talep etmeli?” tartışmasına farklı bir boyut getirerek hedef tahtasına Apple’ı koydu.

Waititi, Apple’ın dizüstü bilgisayarlarının klavyesinden duyduğu memnuniyetsizliği şu sözlerle dile getirdi: “Apple’ın bu klavyeleri düzeltmesi gerekiyor. Bunlarla yazı yazmak imkansız, işler giderek daha kötü hâle geliyor. PC’ye geri dönmek istiyorum. Çünkü PC klavyelerindeki geri tepme çok daha iyi seviyede. Artık kim PC kullanıyor? Neyden bahsettiğimi biliyorsunuz. PC klavyesi çok daha iyi. Apple’ın klavyeleri korkunç.”

Başarılı yönetmen ve ödüllü senarist, meslek örgütlerinin duruma el atması gerektiğini de belirtti. RSI (Tekrarlanan Gerilim Ağrısı) sorunu yaşadığını dile getiren Waititi, uzun süre boyunca bilgisayar başında yazı yazan pek çok kişi gibi kolundan omzuna kadar uzanan şiddetli ağrılar çektiğini ifade etti. Waititi, Apple’ın klavyelerini düzeltmesi konusunda Amerikan Senaryo Yazarları Birliği’ne devreye girme çağrısında bulundu.

Taika Waititi Apple’dan dizüstü bilgisayarlarının klavye tasarımını düzeltmesini istese de, Cupertino merkezli şirket bu konuda çoktan harekete geçmiş durumda. Apple’ın bir süre önce tanıttığı 16 inç ekranlı MacBook Pro‘da “kelebek mekanizmalı” klavye tasarımından vazgeçmiş ve yazma deneyimini rahatlatan yeni bir tasarıma geçiş yapmıştı. Ancak Apple’ın son beş yıldır sattığı dizüstü bilgisayarların büyük kısmı, kelebek mekanizmalı klavyelere sahip. Şirketin 2020’de Oscar ödüllü senaristleri bile isyan ettiren bu klavyelerden tamamen kurtulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER