Teknoloji

Tag Heuer Intel’in desteğiyle Apple Watch’un karşısına çıkmaya hazırlanıyor

tag-heuer-carrera-190315

İsviçreli lüks saat üreticisi Tag Heuer’in Apple Watch’a rakip olması amacıyla hazırladığı akıllı saatini bugün içinde görücüye çıkarması bekleniyor. Şirket, Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirdiği Apple Watch duyurusundan kısa süre sonra bir akıllı saat projesi üstünde çalıştığını açıklamıştı.

Reuters’ın haberine göre, Tag Heuer’in çatı şirketi LVMH, Intel ile işbirliğine giderek ikonik Tag Heuer modellerinden Carrera’nın dijital bir versiyonunu hazırladı. Akıllı saat dış görüntüsü itibarıyla klasik versiyonundan farksız olacak, ancak konum, katedilen mesafe ve rakım takibi yapabilecek.

Google’ın da akıllı saatin gelişim sürecine katkıda bulunduğu iddia edilse de, henüz bu konuda Mountain View merkezli şirketten bir doğrulama gelmedi. Tag Heuer CEO’su Jean-Claude Biver geçtiğimiz ocak ayında verdiği bir röportajda sadece saatin kasasının İsviçre’de üretileceğini, saati dijitalleştiren bileşen ve yazılımların ise Silikon Vadisi’nde hazırlanacağını belirtmişti.

Apple Watch’un lüks saat markalarının satışlarına nasıl bir etkide bulunacağı henüz bilinmiyor. Ancak Tag Heuer CEO’su Biver’in Reuters’a yaptığı açıklamalar, en azından Tag Heuer’in Apple Watch nedeniyle bir endişe duymadığı izlenimini veriyor. Apple Watch’un gençleri saat kullanmaya alıştıracağını söyleyen Biver, bu kitlenin daha sonra gerçek bir saat kullanmayı isteyebileceğini dile getirdi. Biver, Apple Watch’un ilk kez saat tasarlayan bir öğrenci tarafından tasarlanmış gibi durduğunu da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER