Teknoloji

Yeni Tag Heuer Connected daha lüks tasarım ve işlevsel sensörlerle geliyor

tag heuer connected

Tag Heuer, Wear OS işletim sistemli Connected akıllı saatinin yeni versiyonunu duyurdu. Şirket yeni Connected’ın hem “ürün” hem de “akıllı” olma tarafını geliştirmeye çalışmış gibi görünüyor. Yeni sensörlerle Connected fitness ve spor takibi için daha kullanışlı hâle gelirken; seramik çerçeve, vidalı arka panel, mekanik butonlar ve yüksek çözünürlüklü ekran da ortaya daha şık bir görüntü çıkarıyor.

Lüks mekanik saatleriyle tanınan Tag Heuer, akıllı saat dönüşümünü de yakalamaya çalışan şirketler arasında yer alıyor. Yurt dışı satış fiyatı 1800 ila 2 bin 350 dolar arasında değişen üçüncü nesil Connected, akıllı saatler ve lüks saatler arasında bir yerde konumlanıyor.

Tag Heuer Connected’ın geçmiş versiyonları, modüler tasarımlarla sahipti. Kullanıcılar, saatlerin kulplarını veya dijital modüllerini değiştirebiliyordu. Yeni Connected ise bu anlamda daha az iddialı bir profil çiziyor. Saat için kişiselleştirilebilir veya değiştirilebilir bileşenler sunulmuyor. Kullanıcılar sadece materyal, renk ve kayış konusunda seçim yapabiliyor.

tag heuer connectedBu durum biraz can sıkıcı gibi görünse de, yeni tasarım anlayışı sayesinde Tag Heuer Connected’ın daha ince ve daha şık bir hâle gelmesinin önü açılıyor. Şirketin Carrera serisi saatlerine benzeyen yeni Connected, seleflerinin hantallığından kurtulmuşa benziyor.

Antenlerin yeni seramik çerçevenin altına gizlenmesi sayesinde saatin fiziksel olarak küçüklendiği belirtilirken, ekran da safir cama yaklaştırılıyor. Paslanmaz çelik veya titanyum kadran için hâlâ sadece 45 mm. seçeneği bulunuyor. 1.39 inç büyüklüğündeki OLED panelin çözünürlüğü ise 400 x 400 pikselden 454 x 454 piksele yükseliyor.

Yeni Tag Heuer Connected, USB-C uyumlu bir şarj aletiyle geliyor. Kalp atış hızı sensörü, pusula, ivme ölçer ve jiroskop gibi bileşenlerin eklenmesi ise daha iyi fitness ve spor takibini mümkün hâle getiriyor.

Yeni Tag Heuer Connected Snapdragon Wear 3100 ile geliyor

Tag Heuer, daha önce akıllı saatlerinde Intel’in işlemcilerine yer vermişti. Yeni nesil Connected’ın kalbinde ise Qualcomm Snapdragon Wear 3100 işlemci bulunuyor. 2018’in sonbaharında tanıtılan Snapdragon Wear 3100’ün yeni bir işlemci olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak Wear OS tarafında hâlâ en yeni seçeneğin de Snapdragon Wear 3100 olduğunu belirtmekte fayda var. Akıllı saate ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 430 mAh kapasiteli pili veriyor.

Yeni Tag Heuer Connected ile toplanan sağlık verileri; Strava, Apple Sağlık veya Google Fit gibi uygulamalarla paylaşılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER