Manşetler

Tag Heuer’in ilk akıllı saati Connected resmiyet kazandı

Tag Heuer, New York’ta düzenlediği bir etkinlikle Android işletim sistemli ilk akıllı saati Connected’ı görücüye çıkardı. “Lüks” olarak nitelenen bir saat olan Tag Heuer Connected, ABD’de 1500 dolara satılacak. Şirketin Carrera analog saatine oldukça benzer bir tasarıma sahip olan Connected, Tag Heuer’in saat üretimindeki hünerlerini yansıtıyor. Tag Heuer Connected’ın “bir akıllı saat gibi görünmemesi” için büyük çaba sarfettiğinin altını özellikle çiziyor.

Tag Heuer Connected, 1000 doların üstünde bir fiyatla piyasaya çıkacak ilk Android Wear saati olma unvanını taşıyor. Bu rakam altın kaplı Apple Watch’un 17 bin dolarlık ABD satış fiyatının yanında kulağa biraz küçük gelse de, Android Wear açısından önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilebilir.

Tag Heuer Connected’da ana malzeme olarak dayanıklılığıyla bilinen titanyum kullanılmış. Altı farklı renkteki kauçuk kayışlarla kişiselleştirilebilen Tag Heuer Connected, 46 mm.’lik bir kadrana sahip. Bu da akıllı saati “büyük ekranlı” olarak tanımlamak için yeterli oluyor.

Tag Heuer Connected, Intel işlemciyle birlikte geliyor. Bu da akıllı saatin büyük çoğunluğu Qualcomm işlemci barındıran diğer Android Wear cihazlarından ayrılmasını sağlıyor. Dokunmatik ekranı safir kristalle kaplı Tag Heuer Connected, özel dock aracılığıyla şarj ediliyor. Şirket, akıllı saatin tam şarjla tüm günü rahatlıkla çıkarabildiğini belirtiyor. Bluetooth ve Wi-Fi desteğine sahip Tag Heuer Connected, yerleşik mikrofon sayesinde sesli komutları da algılayabiliyor.

Tag Heuer Connected için şirketin analog saat tasarımlarını hatırlatan üç farklı saat arayüzü geliştirildi. Geliştirilen üç arayüz de siyah, beyaz ve mavi renk seçenekleriyle kullanılabiliyor. Tag Heuer Connected sahipleri diledikleri takdirde Google Play Store üzerinden farklı saat arayüzleri de indirebilecek. Tag Heuer ilk akıllı saati için bir alarm ve kronometre uygulaması geliştirmeyi de ihmal etmedi.

Tag Heuer Connected’ın 1500 dolarlık fiyat etiketiyle Android Wear deneyimini başka bir noktaya taşıdığı kesin. Bu yeni noktanın potansiyel müşterilere ne kadar cazip geleceği ise bir süre sonra anlaşılacak. Tag Heuer Connected’ın Avrupa satış fiyatının da bu hafta içinde düzenlenecek bir etkinlikle açıklanması bekleniyor. Akıllı saatin Avrupa fiyatının 1400-1500 avro seviyesinde olması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER