Teknoloji

Tablet satışları yıl sonunda PC satışlarını geride bırakacak

Google’ın düzenlediği etkinlikte ev sahipliği görevini üstlenen şirketin Android ve Chrome şefi Sundar Pichai, yeni Nexus 7’yi ve Android 4.3’ü duyurmadan önce bazı ilgi çekici rakamları katılımcılarla paylaştı. Pichai tarafından açıklanan rakamların özellikle tablet ve PC’lerle ilgili kısmında son derece ilginç bilgiler yer alıyor.

google-pc-tablet-satis-240713

Araştırma şirketi IDC’ye göre, tablet satışları bu yıl sonu itibarıyla PC satışlarını geride bırakacak. Pichai’nin gösterdiği bir tablo kişisel ve kurumsal PC satışlarının yavaş bir yükseliş içinde olduğunu, buna karşın tablet pazarındaysa inanılmaz bir artışın olduğunu gösteriyor. Mevcut eğilimler böyle devam ettiği takdirde tablet satışlarının birkaç ay içinde PC satışlarını geride bırakacağı öngörülüyor.

Pichai 2013 sonu itibarıyla satılan tablet sayısının 225 milyona ulaşmasının beklendiğini ve bu rakamın PC’ler için öngörülen sevkiyat rakamının üstünde olduğunu belirtti. 2012’nin sonunda 40 milyon olan Android tablet aktivasyon sayısının ise bu yıl sonunda 70 milyona ulaşması öngörülüyor. Pichai dünyada satılan her iki tabletten neredeyse birinin Android işletim sistemli olduğunu, kalan kısmı ise iPad’lerin oluşturduğunu sözlerine ekledi. PC sonrası dönemin dinamikleri göz önüne alınınca ortaya çıkan sonuç pek fazla şaşırtmıyor. PC’ler varlıklarını sürdürmeye devam edecek olsa da, hakimiyetin akıllı telefon ve tabletlerde olacağı anlaşılıyor.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER