Teknoloji

Tablet satışları ikinci çeyrekle birlikte hareketlenebilir

apple ipad pro 2020 tablet

Tablet pazarı son birkaç yıldır yatay bir seyir izliyor. Akıllı telefonların ekranlarının büyümesi ve kapasitelerinin artması, tabletlere olan ilgiyi bir nebze de olsa azaltmıştı. Ancak Digitimes Research tarafından hazırlanan bir araştırma, bu durumun 2020’nin ikinci çeyreği itibarıyla değişebileceğini gösteriyor.

Söz konusu araştırmaya göre, tabletlerin küresel satışları 2020’nin ikinci çeyreğinde yüzde 45.5 oranında artabilir. Bu geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 9.9 oranında bir artış anlamına geliyor. 2020’nin ilk çeyreğinde ise koronavirüs salgınının ilk görüldüğü yer olan Çin’deki üretim sıkıntıları nedeniyle satışlarda yıllık bazda yüzde 29.1’lik bir düşüş yaşandı.

Apple’ın pazardaki liderliği ise devam ediyor. Cupertino merkezli şirketi Samsung ve Huawei izliyor. Eğitim kurumlarından gelen siparişlerle Lenovo’nun dördüncü sıraya çıktığı belirtilirken, Microsoft da ilk beşi tamamlıyor.

10 inç ekranlı tabletlerin küresel sevkiyatlardaki payı yüzde 75 seviyesinde. Bu grubu, 7 inç ekranlı tabletler takip ediyor.

Apple’ın ikinci çeyrek için verdiği tablet siparişlerini artırdığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Tayvan merkezli yarı iletken üreticileri ve diğer önemli bileşen tedarikçileri de sevkiyatların yılın ikinci çeyreğinde yüzde 60 oranında artmasını bekliyor. Apple’ın bir süre önce piyasaya çıkardığı yeni iPad Pro‘nun ve diğer üreticilerin tanıttığı tabletlerle de pazardaki hareketliliğin artması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER