Teknoloji

Tablet PC hibritlerinin popülaritesi artacak

tablet pc melez

PC pazarı için işler uzun süredir iyi gitmiyor. Tablet pazarı da ilk yıllarındaki hızlı büyüme rakamlarından uzakta kalmışa benziyor. Ancak bu durum, her iki pazar için ortak bir çözüm olmadığı anlamına gelmiyor.

Bilgisayar üreticileri ayakta kalmak için güçlerini birleştirirken, tablet pazarındaki çözülme de devam ediyor. Buna karşılık, Windows ve tableti bir arada sunan cihazların popülaritesi de artıyor. Özellikle klavyenin çıkarılabildiği cihazların şansı önümüzdeki dönemde biraz daha yükselecek gibi gözüküyor.

Araştırma şirketi IDC, küresel tablet sevkiyatındaki düşüşün 2016’da da devam etmesini öngörüyor. Şirket, bu yıl sonuna kadar 195 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştirilmesini bekliyor. Buna karşılık, tablet PC hibriti olarak nitelenebilecek cihazların gelecekte her iki pazarın da ayakta kalmasına yardımcı olabileceği ifade ediliyor. Rapora göre, 2015’te 16.6 milyon olan melez cihaz sevkiyat rakamının 2020’de 63.8 milyona çıkması muhtemel gözüküyor.

Microsoft’un 9 inç ve üstü boyutlarda ekrana sahip Android cihazlardan pazar payı çalabileceği belirtilirken, Apple’ın Mac OS X işletim sistemini dokunmatik ekranlı cihazlara getirilebileceği ifade ediliyor. IDC, çıkarılabilir klavye desteği sunan iOS cihazlarının sevkiyatındaki artışın 2020 itibarıyla yüzde 7.3 seviyesine inmesini öngörüyor. Android’de ise söz konusu rakamın yatay bir seyir izlemesi ve yüzde 18 seviyesinde kalması bekleniyor. Windows cephesinde ise büyüme oranının yüzde 53.3’ten yüzde 74.6’ya çıkacağı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER