Teknoloji

Tablet pazarındaki küçülmenin 2023’e kadar devam etmesi bekleniyor

ipad tablet

Akıllı telefonlarının ekranlarının gün geçtikçe biraz daha büyümesi, tabletlere olan talebin de her geçen gün azalmasına yol açıyor. DigiTimes’ta yer alan habere göre, araştırmalar tablet pazarındaki bu küçülme trendinin 2023’e kadar devam edeceğini gösteriyor.

Ancak ortada tabletler için tamamen karamsar bir tablonun olduğunu söylemek pek mümkün değil. 2018’de özellikle 9 inç ve daha büyük ekranlara sahip tabletlerin satışlarının artması bekleniyor. Bu artışta küçük ekranlı tabletlerini değiştirmek isteyenlerin itici güç rolünü üstleneceği belirtiliyor. Söz konusu trendin 2019’da da sürmesi bekleniyor.

Buna rağmen, satılan toplam tablet sayısındaki düşüşün durdurulamayacağı belirtiliyor. Analistler 2019’da küresel ölçekte satılan tablet sayısının 141 milyon civarında olmasını bekliyor.

2020 itibarıyla pazardaki küçülmenin bir nebze de olsa yavaşlaması öngörülüyor. 2021 ile 2023 arasındaki dönemde küçülme oranının yüzde 2 ila 3 bandında olması bekleniyor. Bu da küresel tablet pazarında yıllık sevkiyat rakamının 120 milyonun altına düşmeyeceği anlamına geliyor.

Apple tablet pazarındaki küçülmeden etkilenmeyecek gibi görünüyor

Önümüzdeki dönemde kullanıcıların tabletleri için 9.7 ila 12.9 inç arasındaki ekran boyutlarını ağırlıklı olarak tercih etmeleri bekleniyor. Söz konusu ekran boyutlarının seçilmesinde akıllı telefonların ekranlarındaki büyümenin de önemli rol oynadığı belirtiliyor. Bahsi geçen ekran boyutlarının Apple’ın iPad ailesinde sunduğu boyut seçeneklerinden ikisi olması ise şirketin pazardaki değişimden etkilenmeyeceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Araştırmayı yayınlayan DigiTimes, Apple’ın farklı fiyat segmentlerine yönelik ürünler sunması ve iPad’lerin Android tabletlere kıyasla daha uzun ömürlü olması sayesinde şirketin pazardaki gücünü koruyacağını belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER