Teknoloji

Synchronoss NewBay’i RIM’den 55.5 milyon dolar karşılığında satın aldı

Synchronoss, RIM’in bulut tabanlı mobil içerik servisi NewBay’i 55.5 milyon dolar karşılığında satın aldı. Birkaç gün önce tamamlanan anlaşmayla Synchronoss, bulut tabanlı mobil içerik pazarına hakim olmayı ve de pazardaki uluslararası etkinliğini arttırmak istiyor.

Uluslararası alandaki etkinliği arttırmanın Synchronoss’un bu satın almadaki temel amacı olduğu belirtildi. NewBay’in Seattle’da da ofisleri bulunsa da, şirketin merkezi İrlanda’da yer alıyor. Synchronoss, bu satın alma sayesinde NewBay’in Swisscom ve Vodafone gibi Avrupa merkezli müşterilerine erişim şansı da kazandı. Synchronoss’un ABD’deki müşteri portföyünde AT&T, Verizon, T-Mobile gibi mobil operatörler yer alıyor.

Synchronoss CEO’su Stephen G. Waldis yaptığı açıklamada, NewBay’in teknolojik varlıkları ve milyonlarca abonelerinin eklenmesiyle birlikte Synchronoss’un dünya çapındaki mobil operatörlere bulut tabanlı mobil içerik sağlamadaki liderliğini perçinlediğini belirtti. CEO, şirketinin liderlik pozisyonunu güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Synchronoss’un 2012’nin dördüncü çeyreğine ait sonuçları açıklarken satın almaya ilişkin daha detaylı bilgiler vereceği dile getirildi.

İlgili >> Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER