Teknoloji

Synaptics’ten ClickEQ ve TouchPad-IS trackpad çözümleri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Synaptics ilk önce geleneksel trackpad’lere çoklu dokunma desteği ekledi. Geçtiğimiz ay ise Gesture Suite adını verdiği yazılım paketinin Linux ve Chrome OS’i de destekleyeceğini duyurdu. Computex’te yerini alan şirket burada TouchPad çözümlerini sergiliyor. Çoklu parmak destekli PC TouchPad-IS serisi ilk güncellemesini görüyor.

Dört parmaklı işaretleri destekleyen bu yeni platform avuçiçiniz yanlışlıkla TouchPad’e değdiği zaman imlecin kazara aktif hâle gelmesini engelliyor. Ayrıca dokunmatik ekrana has çoklu dokunma yeteneklerini PC’lerin trackpad’ine getiriyor. Synaptics’in bir diğer yeniliği olan ClickEQ ise sektörün ilk düzgün derinlik ve kuvvet dağılımlı ClickPad mekanik tasarımı olarak anılıyor. Tahmin edeceğiniz üzere, bu tasarım Apple’ın yeni MacBook serisinde yer alan cam trackpad’e oldukça benziyor.

Devam edecek olursak, Synaptics işaret akış teknolojisi Scrybe’ye özel yeni OEM özelleştirme yetenekleri de Computex’te tanıtılıyor. Bu sayede kullanıcılar özel trackpad ayarlarını depolayabiliyor, her bir aile bireyi trackpad’i kendine özel yollarla kullanabiliyor.

Ne yazık ki, tüm bu yenilikleri piyasada ne zaman göreceğimize dairt bir açıklama yapılmadı.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER