Teknoloji

Synaptics basınca duyarlı ForcePad ile ilgili detayları paylaştı

ThinTouch adı verilen ultrabook klavyesini görücüye çıkaran Synaptics ForcePad olarak adlandırılan basınç duyarlı touchpad’iyle ilgili bazı detayları da paylaştı. ForcePad parmaklarınızla touchpad’e ne kadar baskı yaptığınıza bağlı olarak farklı tepkiler verebiliyor. Touchpad üzerinde mekanik dokunma tuşu bulunmuyor, bu da touchpad içinde yer alan ve bazılarının çok şikayet ettiği sert menteşelerin bulunmadığı anlamına geliyor. Eğer touchpad üzerinde sağ veya sol klikleme yapmak isterseniz, parmağınızla touchpad üzerine bastırmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda hafif bir dokunsal geri bildirim hissedecek ve bir ses efekti duyacaksınız.

Bu touchpad’in 1000 grama kadar baskıya tepki verdiği ve 64 farklı hassasiyet seviyesini tanıdığı belirtiliyor. Bu özellik özellikle çizim uygulamaları sırasında oldukça kullanışlı olabilir, bununla birlikte Synaptics bunun oyun oynarken de yararlı olacağını düşünüyor. Kaydırma sırasında da farklı hassasiyet seviyesine bağlı olarak, touchpad’e az veya çok bastırarak dokümanlar içinde yavaş veya hızlı şekilde kaydırma yapmak da mümkün olacaktır. Ek olarak, touchpad bir seferde beş parmağı tanıyabiliyor, bir parmakla diğerlerine göre daha fazla baskı yapıldığını anlayabiliyor.

Synaptics bu teknolojiyi kullanacak ürünler hakkında herhangi bir bilgi vermekten kaçınıyor. Ancak şirket yetkilisinin Engadget’a söylediğine göre ocak ayında düzenlenecek CES’te ForcePad destekli dizüstü bilgisayarları görmek kuvvetle muhtemel.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER