Manşetler

Symbian Vakfı’nın resmi web sitesi 17 Aralık’ta kapanıyor

Symbian Vakfı sadece lisanslama organına dönüşürken bazı şiddetli değişimlere de uğrayacak gibi görünüyor. Bunlardan ilki, tüm resmi Symbian web sitelerinin 17 Aralık tarihinden itibaren yayınını sonlandıracak olması.

Yukarıdaki plana symbian.org adresindeki tüm sayfaların yanı sıra Symbian’ın Twitter ve Facebook hesabı da dahil. Mobil işletim sisteminin kaynak kodu da rafa kaldırılacak. Eğer yazılım geliştiriciler işletim sisteminin kaynak koduna, hatta kullanıcılar tarafından oluşturulmuş hata raportlarına ulaşmak isterlerse, basılı kopya için vakfa başvurmaları, sembolik bir medya ücreti ve gönderi parası ödemeleri gerekecek. Belirttiğimiz bu süreç 31 Ocak tarihinden sonra işlemeye başlayacak.

Nokia Symbian’ın kaynak kodunu açık tutacağına dair söz vermişti. Ancak yukarıdaki hâliyle kaynak koduna erişim biraz daha zahmetli hâle gelecek. Umarız yazılım geliştirici camiasından gönüllü kişiler Symbian’ın kod deposunu ve veritabanındaki verileri kendi sistemlerine indirmeye başlayıp daha sonra bunları bir yansı siteye aktararak Symbian’ın resmi web sitesi şalterleri indirmeden kurtarılabilecek kadar bilgiyi kurtarabilirler.

İlgili – Symbian Developer

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER