Teknoloji

Symbian kullanıcılarını yarıya yakını Nokia’nın Windows Phone cihazlarına geçiş yapabilir [Anket]

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia Symbian kullanıcılarının yarıya yakın bir bölümü Finlandiyalı şirketin önümüzdeki haftalarda piyasaya sürmeyi planladığı Windows Phone cihazlarına geçiş yapmayı düşünüyor. allaboutsymbian.com sitesi tarafından gerçekleştirilen bu anket Nokia Windows Phone cihazını kullananların büyük çoğunluğunu mevcut Nokia kullanıcılarının oluşturabileceğine dair bir işaret sayılabilir.

Symbian işletim sistemiyle akıllı telefon pazarında uzun süredir liderliği elinde koruyan şirketin iOS ve Android karşısında kan kaybetmekte olduğu gerçekti. Bu aşağı gidişe dur demek isteyen Nokia da akıllı telefon stratejisini yeniden gözden geçirdi ve Windows Phone’u birincil akıllı telefon platformu olarak belirledi. Nokia’nın ilk Windows Phone cihazlarını on gün sonra Londra’da düzenlenecek Nokia World etkinliğinde tanıtması bekleniyor.

allaboutsymbian.com sitesine göre Symbian kullanıcılarının yüzde 48.58’i Nokia’nın çıkaracağı Windows Phone cihazlarından birini satın almayı düşünüyor. Tabii, bu sadece bir sitede düzenlenen anketin sonucu, ancak genele vurulacak olursa Nokia’nın Windows Phone cihazları için büyük bir potansiyel kitlenin olduğunu söyleyebiliriz.


İlgili – WMPowerUser

İLGİLİ HABERLER