Teknoloji

Symbian Belle’ye MeeGo tarzı arayüz dokunuşları

Nokia, Windows Phone 7 platformuna geçişi açıkladığı sırada Symbian’dan yavaş yavaş uzaklaşılacağını, MeeGo’nun ise geliştirme çalışmalarını yapılacağı bir platform hâline dönüşeceğini belirtmişti. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Nokia N9 ise şirketin ilk ve son MeeGo cihazı sayılırdı. Bu cihazdaki bazı özellikler Symbian Belle işletim sistemiyle yaşamaya devam edebilir.

Yukarıdaki görüntü @Harkinson rumuzlu bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılmış. Kendisinin Qt’nin hızlı kılavuzlarında rastladığı bu görüntüyle ilgili olarak MyNokiaBlog bazı ayrıntılara dikkat çekiyor. Buna göre, söz konusu arayüz Nokia N9’un MeeGo-Harmattan arayüzüyle bazı benzerlikler taşıyor. Liste formatı ve “swipe” benzeri arayüzün MeeGo’ya çok benzeyeceği belirtiliyor. Ekran görüntüsü aşağı doğru çekilen durum çubuğu ve içerik tabanlı alt çubuğu da açığa çıkarıyor.

Her ne kadar Nokia Windows Phone 7 platformuna yönelmiş olsa da, şirketin tepe yöneticisi Stephen Elop, Symbian en az 2016 yılına kadar desteklenmeye devam edeceğini belirtti. Bu, yeni Symbian cihazlarının gelmeye devam edeceğinin de bir göstergesi. Zaten Nokia 700 Zeta ve çeşitli kız isimleriyle adlandırılmış Symbian Belle cihazları da bunu destekliyor.

İlgili – MyNokiaBlog

İLGİLİ HABERLER