Teknoloji

Symbian arayüzünde yapılan güncellemelerin ön gösterimi Nokia N8 ile yapıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Symbian’ın beklenen yazılım güncellemesiyle ilgili sızıntılar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Nokia’nın 2011 içinde sunmayı planladığı Symbian güncellemesi şirketin akıllı telefonlar biriminin başında bulunan yöneticisi Jo Harlow tarafından tanıtıldı. Nokia N8 üzerinden gösterilen bu yenilenmiş kullanıcı arayüzünde Android / iOS tarzında, üzerinden batarya, sinyal durum ve zaman bilgisini barındıran bir durum çubuğu dikkat çekiyor. Bu arada ekranın alt kısmında yer alan arama/menü/seçenekler çubuğu da biraz daraltılmış.

Symbian’ın bileşen desteği de elden geçirilmiş. Yeni eklenen bileşenlerin yanı sıra artık bileşenleri kendileri için atanmış sabit yerlere yerleştirmek zorunda kalmayacaksınız. Bu durumda bileşen yönetimi ve görünümü daha düzenli ve esnek bir hâl alacak gibi görünüyor. Bileşenlerin göz alıcı görüntüsünü Nokia N8’in alüminyum kasasıyla birleştirince ortaya göz alıcı ve modern görünümlü bir akıllı telefon çıkıyor.

Jo Harlow’un ön gösterimini yaptığı bu yenilenmiş arayüzün önümüzdeki aylarda Symbian^3 cihazlarına gelip gelmeyeceği yüzde 100 kesinleşmiş değil. Ancak Harlow daha önce Symbian’ı grafiksel açıdan geliştirmek için önemli girişimlerde bulunacaklarının sözünü vermişti ve görünüşe göre Nokia doğru yönde ilerliyor. Ancak, Nokia’nın ilgisini Windows Phone’a kaydırdığı ve Symbian yüklü cihaz oranını kademeli olarak azaltmayı düşündüğü bir dönemde insan yapılan bu arayüz çalışmalarının biraz geç kaldığını düşünmeden edemiyor.

İlgili – My Nokia Blog

İLGİLİ HABERLER