Teknoloji

Symbian Anna yüklü ilk telefonlar Nokia X7 ve E6 yurtdışında piyasaya sunuldu

Symbian işletim sisteminin güncellenmiş versiyonu olan Symbian Anna’nın yüklü olduğu Nokia E6 ve Nokia X7 geçtiğimiz nisan ayında tanıtılmıştı. Bu iki cihaz yurtdışında satışa sunuldu.

Bu yeni cihazlarla birlikte dikey konumlu sanal QWERTY klavye, Ovi Haritalar’ın güncellenmiş versiyonu, yeni ve daha hızlı bir mobil internet tarayıcısı gibi yenilikler ilk kez son kullanıcılara sunuluyor. Symbian Anna güncellemesinin önümüzdeki aylarda Nokia N8, E7, C7 ve C6’ya da geleceği Nokia tarafından açıklanmıştı.

Nokia E6 dokunmatik ekran ve QWERTY klavyenin bir arada yer aldığı bar tipinde bir cihaz. 326 ppi’lik piksel yoğunluğuna sahip olan bu cihaz sayesinde e-posta ve SMS mesajlarını kontrol etmek oldukça kolay olacak gibi görünüyor. Nokia X7 ise Finlandiyalı şirketin oyun telefonu olma sıfatını taşıyor. 4 inç’lik ekrana sahip bu cihaz ilginç bir tasarıma ve metalden yapılmış kasaya sahip.

Nokia X7 380 avroluk SIM kartsız tavsiye edilen satış fiyatıyla Avrupa, Avrasya, Çin, Hindistan ve diğer Asya / Pasifik ülkelerinde sunulacak. Nokia E6 ise 340 avroluk tavsiye edilen satış fiyatıyla Avrupa, Avrasya, Asya/Pasifik pazarlarının yanı sıra Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde de piyasada olacak.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER