Manşetler

Symantec’in raporuna göre hem iOS hem de Android saldırılara karşı hassas

img_0647Symantec’e göre ister Android’i ister iOS’i seçin. Her iki durumda da kendinizi saldırılara karşı açık hâle getirmiş olursunuz. Şirketin araştırması kurumların bilişim departmanındaki çalışanların hangi mobil platformu seçmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış. Nedense bu araştırmaya BlackBerry platformunu dahil etmek akıllarına gelmemiş.

Her ne kadar iOS söz konusu geleneksel zararlı yazılımları savuşturmada daha yüksek puanlar alıp, veri kaybı, veri doğruluğu ve servis saldırıları açısından daha fazla avantaj sunsa da, her iki platform web tabanlı saldırıların önlenmesinde karşısında aynı performansı gösteriyor. Söz konusu izin tabanlı kontroller gibi belli güvenlik parametrelerini uygulamak olduğunda Android daha önde görünüyor.

Mobil güvenlik yazılımları da satan Symantec her iki platform için de birçok mevcut saldırı kategorisisine karşı hâla hassas yorumunda bulunuyor. Bunda her iki platformun kullanıcılarına güvenli olup olmadığı belli olmayan üçüncü parti uygulamalar veya web servisleriyle eş zamanlama izni vermesinin payı olduğu belirtiliyor. Symantec Apple’ın App Store mağazasına uygulama kabulü sırasında uyguladığı sıkı güvenlik kontrollerini iOS’in zararlı yazılım engelleme konusundaki avantajının başlıca kaynağı olarak gösteriyor. Bu arada Symantec cihazlarını jailbreak edenlerin korsanlara karşı kendilerini cazip hâle getirdiklerinin ve bu cihazların bilgisayarlar kadar hassas olduğunun altını çiziyor.

İlgili – Symantec (PDF)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER