Teknoloji

Symantec’e göre Flashback truva atı tam olarak temizlenmiş değil

Apple, 600 binden daha fazla OS X kullanıcısını etkileyen Java açığı için çoktan bir yama yayınladı. Ancak Symantec’in belirttiğine göre hâla yapılacak çok iş var. Güvenlik yazılımı üreticisine göre Java 1.6.0_29 içindeki bir açığı kullanan Flashback truva atı (OSX.Flashback.K) 140 bin civarında Mac’i etkilemeye devam ediyor.

Symantec’in kontrol ve komuta ağından elde ettiği istatistiklere göre etkilenen sistem sayısı günlük bazda azalmaya devam ediyor. Ne var ki, Symantec bu azalmanın Apple’ın özel kaldırma aracını yayınladıktan sonra şu ankinden daha dramatik şekilde azalmasını bekliyordu. Aslında etkilenen bilgisayar sayısının her koşulda düşüyor olması iyi bir şey, zaten Symantec de etkilenen sistem sayısının giderek daha da düşeceğini tahmin ediyor. Ne var ki, etkilenen cihazlardan truva atının silinmesinin neden bu kadar uzun zaman almakta olduğu konusunda net bir açıklama yok, aynı şekilde Apple’ın hamleleri ve Symantec’in istatistikleri arasında açık bir korelasyonun olduğunu söylemek güç.

Apple, truva atını kaldıran yamayı Nisan başında yayınladı, ancak Symantec’e göre bulaşma sayısının azalması 9 Nisandan itibaren, Kaspersky kendi kaldırma aracını yayınladıktan sonra başladı. Cupertino’nun kaldırma aracı geldikten sonra sonra bulaşan sistem sayısındaki düşüş hızı biraz daha arttı ve bulaşmış sistem sayısı 200 bine geriledi.

Eğer Mac’inizin hâla bu zararlı yazılımı taşıdığını düşünüyorsanız, Symantec Apple’ın en son yamalarını yüklemeniz ve antivirüs yazılımınızı güncellemenizi tavsiye ediyor.

İlgili – Symantec

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER