Teknoloji

Symantec LifeLock’u 2.3 milyar dolar karşılığında satın alıyor

symantec lifelockSymantec, kimlik hırsızlığına karşı koruma sunan ABD merkezli LifeLock’u 2.3 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıkladı. Şirket, böylelikle antivirüs yazılımı Norton’un satışlarını artırmayı amaçlıyor.

Symantec’in güvenlik yazılımı Norton, genellikle kişisel bilgisayarla birlikte ön yüklü olarak sunuluyor. Günümüzde mobil cihazların daha çok tercih edilmesi de şirketin satışlarını olumsuz olarak etkilemişti. Norton kârlılığını korumayı başarsa da, satışlardaki düşüşe çare bulabilmiş değil.

Symantec CEO’su Greg Clark, satışa ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “PC pazarındaki düşüş, Norton’u da etkilemişti. Bu satın almayla birlikte şirketin tüketici birimine ekstra 660 milyon dolar ekstra gelir sağlanacak. Böylelikle daha uzun soluklu ve sürdürülebilir büyüme ivmesi yeniden yakalanacak.”

Symantec LifeLock ile sunduğu teklifleri çeşitlendirme hamlesini sürdürmüş oldu. Şirket, geçtiğimiz ağustos ayında internet güvenliği şirketi Blue Coat Inc.’i 4.65 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Merkezi Arizona’da bulunan LifeLock, yeni hesap açılışlarını kontrol etme ve kredi başvurularını takip etme imkanı sunarak müşterilerini kimliklerinin izinsiz kullanımından haberdar edebiliyor. LifeLock’un müşteri portföyü arasında devlet kurumları, tüccarlar ve finans kuruluşları da bulunuyor.

Symantec LifeLock için 750 milyon dolar borca girecek 

Symantec, LifeLock’a ödeyeceği paranın büyük kısmını mevcut nakit rezervinden karşılayacak. 750 milyon dolarlık kısmı içinse borca girecek. Şirketten yapılan açıklamada, anlaşmanın 2017 ve 2018’in finansal sonuçlarını etkilemeyeceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER