Teknoloji

Swype “Yaşayan Dil” özelliğiyle yazılarınızı düzeltmek için herkesten yararlanacak

Android kullanıcıları arasında bir hayli popüler olan Swype klavye yazılımı evrimini sürdürmeye devam ediyor. Çıktığı birkaç yıl öncesinden bu yana sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bu klavye Nuance’in Dragon Dictation adlı dikte teknolojisini de yapısına entegre ederek daha kullanışlı hâle gelmişti. Bunun yanı sıra kişiselleştirilmiş sözlükler ve çeşitli kültürlerin deyimleri de Swype’ın yeni kazandığı özellikler arasında yer almıştı. Son olarak Swype Living Language, Türkçe mealiyle Swype Yaşayan Dil olarak adlandırılan yeni bir özellik duyuruldu.

Now, Swype Living Language allows people who opt-in to share and receive trending words and phrases in real-time, creating an up-to-date, crowd-sourced language model. The result is a predictive input experience that is incredibly simple and fast, with relevant, trending words and phrases supported as you swype, write, speak or tap.

Swype Yaşayan Dil özelliği sık kullanılan kelime veya deyimleri gerçek zamanlı olarak alma veya paylaşmaya izin vermiş kullanıcılara güncel ve herkesin katkısıyla oluşturulmuş bir dil modeli oluşturma fırsatı sunuyor. Sonuç olarak ortaya mükemmel derecede basit ve hızlı bir tahmine dayalı giriş deneyimi çıkmış oluyor. Siz parmaklarınızı klavye üzerinde kaydırırken, yazarken, konuşurken veya klavyenin tuşlarına tıklatırken sizin yazdığınız metne uygun sık kullanılan kelimeler veya deyimler gösteriliyor. Swype bir yandan yazdıklarınızı daha doğru hâle getirmeye çalışırken bir yandan da konuma bağlı olarak en popüler kelimeleri ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Swype’ın yeni beta sürümünün bir başka önemli özelliği de Dragon Dictation servisi altında sunulan dil desteğinin geliştirilmesi. Yeni gelen dillerin arasında Türkçe de bulunuyor. Böylelikle Swype klavye kullanan Android kullanıcıları için Google’ın sesle yazdırma aracı dışında ikinci bir dikte aracı ortaya çıktı demektir. İlgilenenler Android için Swype beta sürümünü aşağıdaki ilgili bağlantı üzerinden indirebilir.

İlgili >> Swype, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER