Teknoloji

Swype klavye bugün iOS 8 için yayınlanıyor

swype-logo-250413

Apple yeni mobil işletim sistemi iOS 8’i bu akşam Türkiye saatiyle 20:00’da yayınlayacak. Cihaz sahipleri de iOS 8’i indirdikten sonra fazla beklemeden üçüncü taraf klavye uygulamalarını indirebilecek. iOS cihaz sahiplerinin tercihi olmak için yarışacak uygulamalardan birisi de Swype. Üçüncü taraf klavye uygulamaları arasında ön plana çıkan Swype’ı indirmek için kullanıcıların 1,99 TL ödemesi gerekecek.

Android’de büyük bir popülarite yakalayan Swype, hareket temelli giriş özelliğiyle dikkat çekmişti. Kullanıcılar Swype ile parmaklarını bir tuşa dokundurduktan sonra sürükleme yoluyla diğer harflere götürüp ellerini kaldırmadan yazı yazabiliyor. Swype’ın geliştiricisi Nuance ise bir sonraki kelimeyi tahmin etme teknolojisinden dolayı gururlu olduğunun altını çiziyor.

Uygulamanın iOS’teki işleyişi ve Android’deki işleyişi arasında bir fark bulunmuyor. Swype kullanıldıkça daha akıllı hâle geliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde uygulamanın özel sözlüğüne kendi kullandıkları kelimeleri ekleyebiliyor. İlk etapta yeni kelimeler öğrenmek veya kullanıcıların kelimelerini farklı cihazlarda eş zamanlamak için internete bağlanmayacak olan Swype, öğrenme sürecini aktif olarak kullanıldığı iPhone veya iPad üzerinde tamamlayacak. Bu durum ilk etapta Swype’ın önemli rakibi SwiftKey’e avantaj sağlayacak gibi gözüküyor. Yayınlanacak güncellemelerle Swype’ın desteklediği dil sayısının artırılması planlanıyor.

iOS 8 kullanıcıları Swype uygulamasını diğer uygulamalar gibi iTunes App Store’dan indirebiliyor. Uygulama başlatıldıktan sonra kullanıcılara klavyeyi aktif hâle getirmeleri için atmaları gereken adımlar uygulamalı olarak anlatılıyor. Klavye seçenekleri menüsünden Swype klavyesini listeye ekledikten sonra, küre ikonuna dokunarak Swype klavyesi seçilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER