Manşetler

Swype jailbreak edilmiş iPhone’lara teşrif etti – Video

Android’den iOS’e geçiş yapan birilerini bulmak sıradışı bir durum sayılar. Eğer böyle birşey olursa, bu kullanıcıların en çok özleyeceği özelliklerden bir tanesi Swype klavye olacaktır. Swype sayesinde kullanıcılar parmaklarını ekrandan kaldırmadan harften harfe sürükleyerek yazı yazmanın kolaylığını yaşıyor. Söz konusu özellik henüz iPhone sahipleri tarafından kullanılamıyor, ancak en azından jailbreak edilmiş iPhone’lar için bu durum değişebilir.

Bir iOS korsanı Swype’ı jailbreak edilmiş iPhone’da çalıştırmayı başarmış. Aslında Swype’ı geliştiren şirketin geçtiğimiz ay iOS için bir versiyon üzerinde çalıştığına dair haberler çıkmıştı. Ancak bu dedikodular çabuk bir şekilde ortadan kaybolmuş ve söz konusu klavye özelliği iPhone kullanıcılarıyla buluşamamıştı. Andrew Liu adlı bir korsan tarafından denenen gayriresmi yöntem ise başarıya ulaşmış gibi görünüyor. Liu, Swype’ı iPhone’da çalıştıran projesinin ilk sürümünü Cydia üzerinden yayınladı bile.

Sadece jailbreak edilmiş iPhone’larda çalışan Swype’ın bazı özellikleri de şu an için eksik. Örneğin, kullanıcı harften harfe geçiş yaptıkça hareketini gösteren mavi çizgi eksik durumda. Öte yandan Swype tarzı klavye şu an için sadece Apple’ın mesajlaşma ve notlar gibi kendi uygulamalarında çalışabiliyor.

Aşağıda Swype’ın iPhone’da çalışmasını gösteren videoyu bulabilirsiniz.

Video: Swype Jailbreak edilmiş iPhone’da

İlgili – YouTube

İLGİLİ HABERLER