Teknoloji

Swype güncellemesiyle birlikte Android’e Dragon Dictate sesle yazdırma teknolojisi geldi – Video

Swype’ın Android’e özel beta sürümü Nuance tarafından satın alındığından beri ilk ciddi güncellemesini kablosuz bağlantı üzerinden aldı. Yeni sürüm Google’ın ses tanıma teknolojisi yerine Dragon Dictate teknolojisini kullanacak şekilde geliştirilmiş. Ayrıca bu, Dragon Dictate yazdırma teknolojisinin Android’e de teşrif ettiği anlamına geliyor. Bu teknoloji daha önce sadece iOS ile kısıtlıydı.

TheVerge sitesi bu yazdırma teknolojisini test etmiş ve iyi bir başarı oranı yakaladığını gözlemlemiş. Sitenin belirttiğine göre, kullanıcı diğer ses tanıma yazılımlarındaki gibi çok yavaş ve tane tane konuşmaya zorlanmıyor, yine de zaman zaman istenenden başka kelimenin ekrana yazıldığı oluyor. Dragon Dictate şu anda İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca desteği sunuyor, ancak gelecek yılla birlikte ek dil destekleri de gelecek. Ne yazık ki, desteklenmeyen diller için Android’in dahili ses giriş sistemi yerine Dragon Dictate’in varsayılan dil seçeneği olan Amerikan İngilizcesi kullanılıyor.

Dragon Dictate’in dışında başka yenilikler de söz konusu. Swype’ın geliştiricileri tarafından yetenekleri arttırılan ve son sürümde de yer alan geliştirilmiş dil modelleme algoritması sayesinde içerik farkındalığı artıyor, tahmin mekanizması daha da iyileşiyor. Ancak TheVerge’ün belirttiğine göre bu dil algoritmasının daha fazla iyileştirmeye ihtiyacı var. Bununla birlikte algoritmanın zaman geçtikçe kullanıcının telafuzunu öğrendiği ve buna göre tahminlerini ayarladığı da belirtiliyor.

Bu büyük yeniliklerin yanı sıra iki küçük değişiklik de söz konusu. Diller klavye seçenekleri üzerinden indirilebiliyor. Ayrıca klavye mavi rengin yanı sıra turuncu renkli yeni bir izleme çizgisi kazandı. Güncelemeler Swype’ın seçenekler bölümünden indirilebilir. Bunun yanı sıra gönüllü kullanıcılar Swype’ın web sitesi üzerinden beta projesine kaydolabilir.

Video: Swype Beta’da Dragon Dictate Teknolojisi

İlgili – Swype Beta
İlgili – Swype Forum

İLGİLİ HABERLER