Teknoloji

SwiftKey’in prototip klavyesi Clarity kelime gruplarını otomatik olarak düzeltiyor

swiftkey-clarity-280415

SwiftKey Android ve iOS için üçüncü taraf klavye uygulamaları geliştiriyor. Şirketin en iyi bilindiği alanlardan biriyse tahmine dayalı, bir kelimeden sonra hangi kelimeyi yazacağınızı isabetli şekilde tahmin edebilen klavyesi. SwiftKey son olarak deney amaçlı bir klavye çıkardı: Clarity.

Bu yeni uygulama oyunun kurallarını biraz değiştirmeyi amaçlıyor. Henüz prototip aşamasında olan bu klavye seçmeniz için kelime tavsiyeleri sunmak yerine siz bir kelime dizisi yazdıktan sonra geri dönüyor ve çoklu kelime tabanlı otomatik düzeltme yöntemini kullanarak cümledeki hataları düzeltiyor. Ayrıca uygulama SwiftKey’in Flow adlı popüler uygulamasından da bazı işlevleri barındırıyor.

Aslında bazı zamanlarda otomatik düzeltme ortaya utandırıcı, yanlış yazımların çıkmasına neden olabiliyor. Clarity tarafından yapılabilecek yanlış tahminler ise hızlıca düzeltilebiliyor. Geri tuşuna basıp silmek yerine, yazı otomatik olarak sizin ilk yazdığınız hâle dönüştürülüyor.

Uygulama orijinal SwiftKey klavye gibi tasarlandı, böylelikle kullanıcıların yazı yazma alışkanlıkları çok fazla değişmeyecek. Daha fazla kullandıkça uygulamaya daha iyi şekilde alışmanız, uygulamanın da sizin yazdıklarınızı daha iyi anlayıp öğrenmesi ve daha doğru tahminler üretmesi mümkün olacak.

Clarity selefi SwiftKey Flow gibi tamamen parmak sürükleyerek yazma deneyimi sunmuyor. Bu nedenle yazı yazarken parmaklarınızı tuşlara tıklatmaya devam etmeniz gerekiyor. Ancak Shift tuşundan sürükleme yaparak büyük harf yazımını gerçekleştirebilirsiniz.

SwiftKey uygulaması en sonunda iOS’e giriş yapmıştı, ancak Clarity henüz beta aşamasında. Bu da uygulamanın henüz sadece Android için çıktığını gösteriyor. Belirttiğimiz gibi, Clartiy beta test aşamasında, bu da çeşitli hatalarla karşılaşılabileceğini gösteriyor.

Aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek Clarity’yi Google Play’den indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER