Manşetler

SwiftKey Note ile popüler Android klavyesi iOS yolunda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android için çıkarılmış popüler klavye uygulamalarından SwiftKey’in sunduğu deneyim çok yakında iPhone’a da gelecek gibi görünüyor. Doğru çıkan sızıntılarıyla bildiğimiz @evleaks, Twitter hesabı üzerinden SwiftKey Note adı verilen bir uygulamanın görüntüsünü paylaştı. iOS için çıkarılacak not alma uygulaması SwiftKey’in popüler sözcük grubu tahminli klavyesini kullanıyor.

swiftkey-note-ios-240114

SwiftKey’in normal klavyenin yerini alan klavyesinin iOS’e geleceğine dair bir ipucuyla ilk kez karşılaşıyoruz. Tahmin ve düzeltme özellikleriyle Android tarafında bir hayli popüler olan, hatta parmağı klavye üstünde kaydırarak yazmaya imkan veren SwiftKey Flow ile popülaritesini biraz daha artıran SwiftKey, bir şekilde iOS platformuna da açılım yapmayı hedefliyor.

Ne var ki, SwiftKey Note uygulaması Swift’in klavyesinin iOS içinde göründüğü tek yer olacak. Ne de olsa, Apple yazılımcılara işletim sisteminin temel işlevlerine erişim izni vermiyor. Yani, iOS’in ana klavyesinin yerine kullanılacak bir klavye uygulaması kullanmak mümkün değil. Yalnızca uygulamanın kendi bünyesinde bu tarz değişiklikler yapmasına izin veriliyor, o da bir yere kadar.

iOS için çıkmış olan, Fleksy gibi bazı klavye uygulamaları bulunuyor. Ancak bunlar da yukarıda belirttiğimiz gibi, yazılımcıların sadece kendi yazılımlarına klavye eklemelerine, ayrıca klavyenin farklı uygulamalarda da desteklenmesine izin veriyor. Ancak iOS genelinde bir klavye değişikliği yapmaları mümkün olmuyor.

Aslında SwiftKey’in SwiftKey Healtcare adını taşıyan uygulaması doktorların iPad ve Android tabletlerde hızlı şekilde not almalarına izin veriyor. SwiftKey Note ile birlikte iOS cihazlarına sunulacak desteğin kapsamı daha da genişletilmiş olacak. SwiftKey Note’un karşısında iOS’in kendi Notlar uygulaması ve Evernote gibi bulut tabanlı bir not alma uygulaması bulunuyor. SwiftKey klavye ile ne kadar kullanıcı çekilebilir, bunu da zamanla göreceğiz.

İlgili >> Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER