Teknoloji

SwiftKey’in yeni sürümü arkadan gelecek iki kelimeyi tahmin edebilecek

swiftkey-android-beta-231015

Yazılan kelimenin arkasından gelecek kelimeyi tahmin etmek, klavyelerin en önemli ortak özellikleri arasına girmek üzere. Bu özelliğin giderek daha “ana akım” haline gelmesi, SwiftKey’i kendisini yenileme ve bir adım daha ileri atma konusunda teşvik etmişe benziyor.

SwiftKey klavyenin yeni versiyonunda aynı anda sonradan gelecek iki kelimeyi tahmin etmek için çalışmalar yapılıyor. SwiftKey bu işlemi gerçekleştirirken kalıplaşmış ifadelerden faydalanıyor.

Tıpkı tek kelime boyutundaki tahmin özelliğinde olduğu gibi, iki kelimeyi tahmin etme konusunda da SwiftKey, kullanıcıların yazım tarzına uyum sağlayacak. Klavye kullanıcılara sürekli olarak iki kelime önermeyecek. Sadece uygun noktalarda öneri çeşitlendirilecek. SwiftKey’in iki kelime tahmin sistemi klavyenin desteklediği tüm dillerde bulunacak.

İki kelimelik tahminler, Swift’in Android’de beta olarak yayınlanan altıncı sürümüyle birlikte kullanıcılara sunuluyor. Güncellemenin SwiftKey’e getirdiği bir diğer yenilik ise emoji klavyesine eklenen “Son Kullanılanlar” bölümü olacak. SwiftKey’in Android uygulamasındaki ayarlar bölümü de güncellemeyle Material Design tasarım diline daha uygun bir görünüme kavuşuyor.

İLGİLİ HABERLER